Invincibilul Pelici! CSM a făcut o nouă „victimă”!


• FCM Târgu Mureş – CSM Râmnicu Vâlcea 1-3 (Punosevac ’11 / Szabo ’26, Stoica ’55 (p), Cruceru ’71)

Într-o partidă încheiată cu puţin timp în urmă, disputată pe Stadionul „Transil” din Târgu Mureş, CSM Râmnicu Vâlcea a dispus de formaţia gazdă, scor 3-1. Meciul a contat pentru etapa cu numărul optsprezece a Seriei Vest din liga secundă de fotbal şi s-a disputat într-o zi mai puţin obişnuită pentru Liga a II-a întrucât o televiziune sportivă a ales să transmită în direct evenimentul.

Instalat pe banca municipalilor râmniceni într-o perioadă în care aceştia intraseră într-un „con de umbră”, antrenorul Alexandru Pelici a reuşit, în nici două luni, să schimbe din temelii imaginea fotbaliştilor vâlceni. Cu trei victorii în meciurile de pregătire şi două în partidele oficiale (ultimele împotriva unor formaţii destul de incomode, foste prim-divizionare, FC Argeş Piteşti, respectiv FCM Târgu Mureş), municipalii traversează acum, în mod cert, cea mai bună perioadă din sezonul curent.

 

Furtuna de zăpadă nu i-a speriat pe vâlceni

 

Chiar dacă meciul s-a aflat, în primele sale minute, în pericol de a fi întrerupt şi rejucat în altă zi din cauza zăpezii ce cădea tot mai ameninţătoare, condiţiile meteo s-au mai „îmblânzit” şi au permis continuarea acestuia. Ştiind câte au avut de pătimit de pe urma partidelor cu cealaltă grupare vâlceană (Damila Măciuca s-a impus cu Târgu Mureş atât în tur, cât şi în retur), fotbaliştii de la FCM au început mai bine jocul, iar fostul atacant de la Oţelul Galaţi, sârbul Bratislav Punosevac a găsit, în minutul 11, în urma unei faze destul de încâlcite din careul oaspeţilor, drumul cel bun spre poarta apărată de Pascal. Timizi, dar cu paşi bine calculaţi, vâlcenii revin uşor-uşor în meci, iar un fotbalist adus de Pelici în această iarnă este cel care semnează golul egalizator. Era minutul 26 când, în urma unei lovituri de la colţul terenului, Istvan Szabo înscrie cu un şut puternic, expediat de la numai câţiva metri distanţă de poarta ardelenilor, apărată de Botoşer.

 

Stoica şi Cruceru au pecetluit soarta partidei în repriza a doua

 

După pauză, târg-mureşenii au dorit să repete parcursul bun din startul primei reprize şi s-au apropiat, în repetate rânduri, periculos de poarta lui Adrian Pascal. Însă, din fericire pentru vâlceni, municipalii s-au apărat destul de exact, iar norocul le-a surâs în minutul 55. Punosevac comite o infracţiune în propriul careu (un fault asupra lui Szabo), centralul bucureştean Dragoş Istrate sesizează acest aspect şi indică punctul cu „var”. Constantin Stoica este cel desemnat să execute lovitura de la unsprezece metri, iar experimentatul fotbalist de la CSM nu ratează, scuturând, din nou, plasa gazdelor. Mureşenii se încăpăţânează să creadă în continuare în posibilitatea de a scoate ceva din acest meci şi de a nu ceda, în numai treisprezece zile, de două ori pe teren propriu, în faţa ambelor echipe din Vâlcea, dar toate planurile lor sunt zădărnicite de Gabriel Cruceru, un alt fotbalist sosit la gruparea olteană în pauza de iarnă. Acesta marchează golul care a securizat victoria municipalilor şi a închis practic meciul, în mintul 71, după ce a profitat de o eroare a mijlocaşului Mihai Stere. Vâlceanul a scăpat singur cu Botoşer, iar „nefericitul” goal-keeper s-a văzut şi după această fază nevoit să scoată mingea din poartă.

 

Două trepte mai sus în clasament

 

Cu succesul consemnat astăzi, CSM Râmnicu Vâlcea a acumulat 18 puncte în clasamentul Seriei Vest şi a ajuns pe poziţia a opta, avânsând două locuri. În acest moment, „obiectivul de avarie” pe care îl aveau vâlcenii la sfârşitul returului (salvarea de la retrogradare) pare să fie tot mai uşor de îndeplinit, formaţia din Râmnic distanţându-se la 7 puncte de singura formaţie care ocupă un loc retrogradabil în această serie, FC Olt Slatina.

 

Şi Damila a avut de câştigat în această seară

 

Chiar dacă gruparea din comuna Măciuca va sta în runda cu numărul optsprezece, rezultatul de la Târgu Mureş o favorizează. Asta pentru că formaţia ardeleană este una dintre contracandidatele alb-verzilor la promovarea în primul eşalon, iar orice pas greşit comis de mureşeni nu poate decât să îi bucure pe fotbaliştii lui Claudiu Niculescu.

 

Au mai rămas de disputat

 

FC Maramureş Baia Mare – FC Olt Slatina

sâmbătă, 23 martie, de la ora 11.00

ACS Poli Timişoara – CS Mioveni

sâmbătă, 23 martie, de la ora 15.00

FC Bihor Oradea – Corona Braşov

duminică, 24 martie, de la ora 14.30

Damila Măciuca, UTA Arad, Luceafărul Oradea şi FC Argeş Piteşti vor sta.