INTERPELARE INCOMODĂ de la deputatul Daniela Oteșanu pentru ministrul Afacerilor Interne


Pe 13 septembrie 2023, Daniela Oteșanu, parlamentar de Vâlcea, membru în Comisia pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților, i-a transmis, prin procedurile parlamentare specifice, o întrebare (interpelare) ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu. Întrebarea formulată de către Daniela Oteșanu, pe care o vom prezenta în rândurile de mai jos, face referire la numărul victimelor produse în accidente rutiere provocate de șoferi care au consumat droguri.
„Stimate domnule ministru, în temeiul articolului 112 din Constituția României, vă adresez următoarea întrebare: Care este numărul total de victime cu vătămări corporale înregistrat în ultimii cinci ani în urma unor accidente rutiere provocate de șoferi care au depistați pozitiv la consumul de droguri? Vă rog să prezentați distinct numărul de decese survenite în urma accestor accidente rutiere. De asemenea, vă rog să prezentați distinct pe fiecare an numărul de victime și decese. Vă mulțumesc! Solicit răspuns în scris”, se arată în întrebarea cu obiect nu tocmai comod pe care reprezentanta județului nostru în Parlamentul României a adresat-o ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.
Data limită până la care ministrul Cătălin Predoiu trebuie să ofere un răspuns în scris la întrebarea formulată de către Daniela Oteșanu este 4 octombrie 2023.