Înfrângerea cu CSM a lăsat urme adânci! Damila a pierdut ultimul meci din tur (1)


Lincar_erik• FC Argeş Piteşti – Damila Măciuca 3-2

Fotbaliştii pregătiţi de Erik Lincar (foto) par să nu îşi fi revenit după „şocul” suferit runda precedentă, atunci când, pe propriul teren, au fost depăşiţi la limită, în derby-ul judeţean, de CSM Râmnicu Vâlcea. Sâmbătă, la Piteşti, cu prilejul ultimului joc oficial susţinut în acest an calendaristic, alb-verzii au avut de îndeplinit o misiune destul de dificilă, aceea de a învinge una dintre cele mai incomode echipe ale Seriei Vest, chiar la ea acasă. Deşi au demonstrat pe teren că şi-au dorit foarte mult victoria, lipsa de experienţă a tinerilor jucători de la Damila Măciuca şi-a spus cuvântul în partea secundă a întâlnirii, gruparea vâlceană risipind printre degete un succes ce părea cert la un moment dat.

Albert Voinea, înger şi demon în prima repriză

Damila a început modest jocul din Trivale, unul dintre cei mai importanţi componenţi ai „angrenajului” condus de Erik Lincar gafând inexplicabil. Era doar minutul 4 când argeşeanul Marius Ion a „furat” un balon controlat deficitar de fundaşul Marian Posteucă, în preajma propriului careu. Rămas singur cu Dragoş Geantă, vârful de atac piteştean nu „l-a iertat” pe goal-keeper-ul Damilei, trimiţând mingea în poarta vâlcenilor, din preajma punctului cu var.

Albert Voinea, atacantul de numai 20 de ani din lotul celor de la Damila Măciuca, iese la „rampă” în minutul 15. În urma unei acţiuni purtată în viteză, el este oprit doar prin fault în interiorul careului advers, chiar de către Adrian Voicu, căpitanul gazdelor. Centralul George Găman dictează lovitură de la unsprezece metri în favoarea formaţiei vâlcene, iar cel care îşi asumă responsabilitatea executării ei este tot Albert Voinea. Jucătorul împrumutat de la Pandurii Târgu Jiu nu dă greş şi restabileşte egalitatea în minutul 16.

Destinele unei reprize ce se îndrepta către un echitabil rezultat de egalitate se schimbă însă brusc în minutul 44. Acelaşi Albert Voinea monopolizează centrul atenţiei în finalul primei părţi a întâlnirii de la Piteşti, el fiind protagonistul a două întâmplări care au influenţat atât scorul cu care s-a încheiat meciul, dar poate şi numele formaţiei învingătoare. Mai întâi, în minutul 44, procedează asemenea atacantului gazdelor, Marius Ion, la faza înscrierii primului gol. Voinea intră neaşteptat în posesia balonului, după ce un fundaş argeşean alunecă în preajma propriului careu, şi, de la limita suprafeţei de pedeapsă, trimite un lob spectaculos, care se opreşte în plasa porţii adverse. Imediat după momentul înscrierii golului, poate şi ca o răbufnire de orgoliu în amintirea apostrofărilor primite din partea proprilor spectatori fiindcă nu marcase etapa trecută în poarta celor de la CSM, Albert Voinea se „răzbună” pe fotbaliştii de la FC Argeş, adresându-le gesturi obscene. Centralul îl observă, îi acordă cartonaşul galben şi, din păcate pentru vârful Damilei, această penalizare a însemnat inclusiv eliminarea de pe teren, întrucât fostul jucător al Pandurilor mai fusese avertizat în prealabil cu un cartonaş de aceeaşi culoare.
CONTINUARE…