Înfrângere nemeritată, dar cu «gust» de titlu


SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București au oferit, miercuri seara, un show total în Sala Sporturilor „Traian”. În fața celor aproape 3.000 de spectatori care au umplut până la refuz polivalenta râmniceană, într-o atmosferă demnă de un meci din Liga Campionilor, cele mai puternice echipe din România s-au duelat într-o partidă cu o mare miză pentru stabilirea numelui campioanei naționale. Vâlcencele pregătite de antrenorii Florentin Pera, Mia Rădoi și Ildiko Kerekeș Barbu s-au dovedit adversare pe măsura numelor stelare cu care CSM București își înțesează lotul, spectacolul fiind garantat pe tot parcursul întâlnirii.
După o primă repriză încheiată la egalitate, scor 12-12, actul secund a fost unul de-a dreptul incendiar. Bucureștiul a început mai bine, trupa din Capitală arătându-se capabilă să câștige la diferența necesară pentru a remonta înfrângerea la trei goluri pe care o suferise în fața Vâlcii în turul campionatului (atunci, în Polivalenta din București, Vâlcea a câștigat cu 22-19). Oaspetele din București au condus chiar și la șase goluri diferență, scor 21-15 în preajma minutului 45. Oarecum inexplicabil pentru o echipă cu atâtea nume «grele» și rodată în meciurile din Liga Campionilor, Bucureștiul nu a știut să țină de scor și a cedat tot mai mult inițiativa în ultimul sfert de oră. Împinse de publicul care a fost cu adevărat cel de-al optulea jucător, vâlcencele au recuperat gol după gol și au ajuns, în ultimele minute, la scor egal cu echipa oaspete. Doar norocul a făcut ca bucureștencele să înscrie, în chiar ultima secundă, un gol cu care să își adjudece toate cele trei puncte puse în joc, tabela indicând 29-30.
CSM București a plecat învingătoare (la limită și cu destul noroc) din Sala Sporturilor „Traian”, însă prima șansă la câștigarea titlului de campioană aparține echipei noastre, care depinde doar de propriile rezultate din ultimele șase partide rămase de disputat în acest sezon (patru pe teren propriu și două în deplasare) pentru a-și trece în palmares un rezultat care părea aproape imposibil la începutul sezonului: titlul de campioană!