Informații oficiale: CÂTE PERSOANE din Prefectura Vâlcea SUNT INFECTATE cu COVID-19?


Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Vâlcea (transmise în seara de 10 septembrie 2020), pe teritoriul județului nostru au fost confirmate, de la începutul pandemiei și până în prezent, 1.445 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. În ultimele 24 ore, a fost depistat un focar SARS-CoV-2 în cadrul Instituției Prefectului – Județul Vâlcea. Până în acest moment, focarul înregistrează un număr de patru cazuri. DSP Vâlcea a declanșat o anchetă epidemiologică în care se urmăresc măsurile implementate de instituție în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2, identificarea contacților direcți ai cazurilor confirmate, emiterea deciziilor de izolare și carantină pentru persoanele confirmate și contacții apropiați.
În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 82 de persoane confirmate pozitiv. Starea de sănătate a acestora este următoarea: 30 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 48 au forme medii și patru sunt internate în secția ATI. În ultimele 24 de ore, au fost internate în spitalele din Vâlcea 10 persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.
Numărul persoanelor declarate vindecate până la data de 10 septembrie 2020 (inclusiv) este de 625 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei. În județ, în baza definiției de caz și a protocolului medical, până la această dată, au fost realizate 14.122 de teste.
„În baza Legii nr. 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 30 de decizii de izolare și 69 de decizii de carantină. În prezent, 448 de persoane se află în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 220 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu)”, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
• Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea