Încă un grup de „hackeri”, luat pe sus de mascați


• ieri dimineață, polițiștii de combaterea criminalității organizate din Piteşti şi Vâlcea, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au descins la locuinţele unor persoane bănuite de infracţiuni informatice şi economice într-un dosar cu prejudiciu de 35.000 de euro
„La data de  26 octombrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești şi ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Vâlcea, au efectuat 10 percheziții domiciliare, în județele Vâlcea și Olt. Au fost vizate persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de  constituire a unui grup infracțional organizat, fraudă informatică, fals informatic și spălarea banilor.
Din cercetări a reieşit că aceştia ar fi postat pe internet anunţuri false, privind vânzarea de bunuri, fără ca acestea să existe în realitate. Persoanele vătămate, fiind interesate de achiziționarea bunurilor, virau banii într-un cont creat de membrii grupării, însă produsele  nu ajungeau niciodată la destinaţie. Până în prezent, au fost identificate peste 50 de persoane vătămate. Prejudiciul este estimat la 35.000 de euro. În cauză, au fost puse în aplicare 12 mandate de aducere, persoanele bănuite urmând a fi conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, la audieri” informează IPJ Vâlcea.