În reeditarea unui derby, Posada Perişani şi Experţi Popeşti se întâlnesc într-un meci amical


• primarul Şerban anunţă transferuri pe bandă rulantă. Câţiva brazilieni „prietenoşi”, pe lista de achiziţii


Mâine, baza sportivă „Hidroelectra” din nordul Râmnicului va găzdui una dintre cele mai interesante partide de verificare din debutul perioadei de pregătire pe care o parcurg, în prezent, echipele din fotbalul judeţean. Posada Perişani (vicecampioana en-titre) şi Experţi 2000 Popeşti (una dintre „nucile” tari ale Seriei Nord din Liga a IV-a) îşi vor măsura forţele într-un meci de care pe care, lupta pentru onoare fiind pusă mai presus de orice.

Ocupat cu rezolvarea problemelor cotidiene pe care le presupune managerierea unei administraţii locale şi aflat în Capitală pentru a bate la uşile înaltelor instituţii, edilul Constantin Şerban din Popeşti a găsit timpul necesar pentru a ne oferi câteva informaţii despre echipa de fotbal atât de dragă tuturor locuitorilor din pitoreasca localitate situată pe valea Luncavăţului. Acesta ne-a mărturisit că, după ani grei de muncă, este foarte mândru de ce a realizat pe plan sportiv în comună, mai ales că tinerii de aici nu mai sunt atât de dornici de a părăsi meleagurile natale, având o echipă ale cărei culori le pot apăra în cea mai puternică întrecere din fotbalul judeţean. De altfel, acesta este şi principalul scop pentru care primarul Şerban a investit atât de mult suflet în echipa locală, tinerii şi copii din comună beneficiind de posibilitatea formării sportive în echipa locală, cei mai valoroşi dintre ei deschizându-şi de aici porţile consacrării în carieră.

Dar mai bine să îl lăsăm pe edilul din Popeşti să ne povestească mai multe despre gruparea locală, în stilul său spumos de a oferi declaraţii: „Eu am pus mult suflet pentru această echipă şi mă bucur când văd că lucrurile merg bine. Cred că în ultimul sezon am fost destul de incomozi pentru multe dintre adversarele noastre, iar ca dovadă de netăgăduit stau rezultatele. Însă, desigur că întotdeauna se poate obţine mai mult şi, dacă stau bine să mă gândesc, pentru următorul sezon ar trebui să ne propunem chiar să câştigăm campionatul! Poate orice echipă ar trebui să îşi dorească asta. Că doar nu poţi să îţi propui să ieşi pe ultimul loc, nu? Ce obiectiv ar mai fi ăla?! Ne va fi greu, sunt sigur, dar zic că vom face din nou o figură frumoasă în campionat, chiar mai frumoasă decât în ultima ediţie. Avem mulţi tineri talentaţi în comună care joacă în echipa noastră şi mulţi copii de viitor, care vor ajunge şi ei să joace cât de curând. În plus, nu trebuie uitat că din comuna noastră sunt 30-40, dacă nu chiar 50 de fotbalişti care joacă pe la diferite echipe din judeţul nostru. Sunt băieţi de la noi care joacă la Horezu, la Oteşani, Perişani, Şirineasa şi prin alte localităţi, nici nu le mai ştiu pe toate la câţi fotbalişti a dat comuna noastră pe plan judeţean”.

Totuşi, după toate aceste realizări, edilul din Popeşti mai are o dorinţă: „Noi nu avem bani prea mulţi să plătim salarii ca la echipe de nivel profesionist. Doar prime de obiectiv putem acorda, iar băieţii sunt mulţumiţi pentru că muncesc mult şi au pentru ce să primească prime. Oricum, ei când vin la echipa noastră, vin mai mult pe prietenii, nu neapărat pentru bani. Aşa îi aducem pe majoritatea şi chiar ne gândim să mai facem ceva transferuri în această perioadă. Acum, să fiu sincer, cred că totuşi ne-ar mai trebui ceva. Nişte fotbalişti brazilieni! Ăştia ar da o adevărată pată de culoare echipei!”.

Nu putem decât să îi urăm mult succes edilului din Popeşti în tentativa de a transfera câţiva dintre numeroşii urmaşi ai bravului Pelé pe meleagurile judeţului nostru, însă ne permitem să îi oferim un sfat: brazilienii să fie cât mai prietenoşi pentru a nu avea pretenţii financiare exagerate. Că tot e criză!