În Râmnicu Vâlcea și Brezoi,
ȘAPTE FAMILII NU AU MAI PUTUT PLĂTI FACTURILE la apa curentă


Societatea Apavil SA, prin Serviciul Control Clienţi, a desfășurat și în luna septembrie 2022 acțiuni de verificare şi control în vederea depistării utilizatorilor cu branşamente frauduloase, a utilizatorilor fără contract de furnizare (cu branșamente clandestine), a utilizatorilor cu racorduri de canalizare nedeclarate, a utilizatorilor cu surse proprii de apă necontorizate, dar care evacuează apa uzată în reţeaua publică de canalizare, de verificare a integrităţii sigiliilor la apometrele montate în căminele de branşament şi a etanşeităţii legăturilor, pentru eliminarea pierderilor din reţea etc.
În urma acțiunilor de verificare a clienților în perioada 1-30 septembrie 2022, efectuate în municipiul Râmnicu Vâlcea și orașul Călimănești, au fost depistați 36 clienți cu racorduri de canalizare nedeclarate, care deversau în rețeaua publică de canalizare, fără a deține contract cu societatea pentru furnizarea acestui serviciu, pentru care s-a luat măsura recuperării prejudiciului și intrării în legalitate.
Au fost debranșati pentru neplată șapte utilizatori, beneficiari ai serviciilor furnizate de Apavil (din Râmnicu Vâlcea și Brezoi).
„Atragem atenția consumatorilor că furtul de apă din sistemul public de alimentare cu apă și de canalizare constituie infracțiune în domeniul serviciilor de utilități publice și se pedepsește potrivit prevederilor Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, așa cum este prevăzut în Legea serviciilor comunitare pentru utilități publice (nr. 51/2006, cu modificările și completările ulterioare), art. 46, alin. 1: «Constituie infracțiune în domeniul serviciilor de utilități publice și se pedepsește potrivit Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal, cu modificările și completările ulterioare, fapta săvârșită cu intenție privind furtul de apă din sistemul de alimentare cu apă». De asemenea, pentru situațiile de consum clandestin, prejudiciul adus societății se stabilește conform Ordinului 29/N/1993 al MLPAT – Ordin pentru aprobarea Normativului – cadru privind contorizarea apei și a a energiei termice la populație, instituții publice și agenți economici”, au anunțat reprezentanții Apavil SA Râmnicu Vâlcea.

În octombrie, noi acțiuni de verificare în teritoriu

Acțiunile de verificare ale Apavil SA vor continua în toată aria sa de operare, pentru identificarea branșamentelor frauduloase și clandestine de apă. Acestea conduc la reducerea debitului de apă și diminuează eforturile operatorului de asigurare a serviciilor în condiții optime, fiind afectați astfel toți consumatorii.
„Pentru stoparea acestor acțiuni ilegale de furt de apă din sistemul public de alimentare cu apă, rugăm clienții să anunțe reprezentanții Apavil S.A. prin sesizarea oricărei situații, care pare suspectă, la sediul societății din strada Carol I, nr. 3-5, la Dispeceratul Apavil SA – 0250.820.010 și 0350.802.160 sau pe adresa de e-mail control.clienti@apavil.ro”, a mai anunțat sursa citată.
• Compartimentul comunicare și mass-media al societății Apavil SA