În Liga Națională de handbal feminin, HCM are nevoie de punctaj maxim în ultimele două etape pentru a mai spera la play-off


• CSM Ploiești pornește cu prima șansă, în detrimentul formației noastre

Așa după cum aminteam în numărul de ieri al publicației noastre, HC Municipal Râmnicu Vâlcea a cedat sâmbătă, în etapa a XXIV-a a Ligii Naționale de handbal feminin, pe terenul echipei CSM București, scor 34-21 în favoarea gazdelor. În urma acestui eșec, echipa noastră a pierdut locul opt în clasament, ultimul care asigură prezența în play-off-ul întrecerii. Această poziție a fost recâștigată de contracandidata formației râmnicene, CSM Ploiești, gruparea prahoveană impunându-se pe terenul codașei Mureșul Târgu Mureș (scor 26-23). În acest moment, cu două etape rămase de disputat din sezonul regulat al întrecerii, echipa vâlceană se află pe locul nouă, la două puncte în urma prahovencelor de la CSM Ploiești.
Obiectivul trupei pregătită de antrenorii Dumitru Muși și Maria Duca pentru acest sezon este reprezentat de accederea între primele opt echipe ale întrecerii. În actualul context, îndeplinirea sa este însă destul de greu de realizat, CSM Ploiești fiind favorită la obținerea locului opt în ierarhia finală a sezonului regulat. Pe lângă cele două puncte care despart formațiile în clasament, trebuie spus că HC Municipal Râmnicu Vâlcea are și un program mai dificil în rundele de final. Astfel, cum se poate vedea mai jos, HCM ar avea nevoie de toate cele șase puncte din disputele cu Dunărea Brăila și HC Zalău pentru a mai putea spera la calificarea în play-off. Chiar și așa, cu două victorii din tot atâtea meciuri, sportivele vâlcene trebuie să se roage ca CSM Ploiești să se împiedice într-una dintre întâlnirile din finalul campionatului, cu Cetate Deva sau Universitatea Nep­tun Constanța. Interesant de remarcat este și faptul că, în eventualitatea în care Dunărea Brăila va pierde în meciul din etapa viitoare de la Vâlcea, gruparea de pe malul Dunării intră la rândul ei serios în lupta pentru calificarea în play-off.

Programul celor două echipe în ultimele runde

Etapa a XXV-a (5 aprilie)
HCM Rm. Vâlcea – Dunărea Brăila
Cetate Deva – CSM Ploieşti
Etapa a XXVI-a (23 aprilie)
HC Zalău – HCM Rm. Vâlcea
CSM Ploieşti – Neptun Constanţa

Rezultatele complete din etapa a XXIV-a

Mureșul Tg. Mureș – CSM Ploiești 23-26
CSM București – HCM Rm. Vâlcea 34-21
Unirea Slobozia – Corona Brașov 23-26
Dunărea Brăila – HCM Roman 22-24
HC Zalău – HCM Baia Mare 25-39
SCM Craiova – Cetate Deva 23-19
U. Cluj – Neptun Constanţa 23-21

Clasamentul Ligii Naţionale: HCM Baia Mare 66p, CSM Bucureşti 65p, Corona Braşov 57p, SCM Craiova 46p, HCM Roman 41p, HC Zalău 37p, HC Dunărea Brăila 34p, CSM Ploieşti 31p, HCM Râmnicu Vâlcea 29p, Universitatea Alexandrion Cluj 26p, CSM Cetate Deva 24p, Universitatea Neptun Constanţa 20p, Unirea Slobozia 18p şi Mureşul Târgu Mureş 0p.
*primele opt echipe se califică în play-off
*ultimele șase vor evolua în play-out