„Îi asigur pe vâlceni că vom avea echipă de handbal”


• susţine viceprimarul Matei, care a discutat cu preşedintele Federaţiei Române de Handbal despre înscrierea unei asociaţii sportive vâlcene în Liga Naţională

Urmare a problemelor financiare de la Combinatul chimic, aflat în reorganizare, finanţarea pentru echipa de handbal Oltchim a fost incertă în ultimul an competiţional. Un sprijin însemnat a venit de la Petrom, care a sponsorizat formaţia noastră în scopul ajungerii în finala Ligii Campionilor, „drum” care s-a oprit la Gyor.
De câteva zile, posibilitatea ca echipa vâlceană să nu se mai înscrie nici în Liga Naţională, pentru că de Liga Campionilor nici nu mai poate fi vorba, a agitat suporterii şi politicienii vâlceni. Chiar Consiliul Local, zilele trecute, a fost luat cu asalt de Opoziţia de la PDL, fostul viceprimar Cosmin Constantinescu ameninţând că-şi va da demisia dacă o nouă echipă de handbal care să reprezinte Vâlcea nu va lua fiinţă. Ieri, viceprimarul cu atribuţii de primar Gigi Matei ne-a relatat că are permanent discuţii cu Cristian Gaţu –preşedintele Federaţiei Române de Handbal, în sensul cuprinderii unei echipe vâlcene în sezonul 2013/2014. „Vom înscrie o asociaţie sportivă existentă, pentru că înfiinţarea uneia noi ar dura prea mult, iar timpul ne presează. Consiliul Local va decide asupra bugetului şi organelor de conducere, iar asociaţia sportivă se va transforma în «Handbal Club». În privinţa bugetului, vom asigura de la Primărie aproximativ 200.000 euro pentru nou sezon competiţional”, ne-a declarat Matei. Demersurile acestuia nu se vor opri aici; viceprimarul Gigi Matei caută sponsori din Vâlcea, printre care firme private, Universitatea „Constantin Brâncoveanu” sau Consiliul Judeţean, care să sprijine handbalul.