„Ies la iveală tunurile date de USR cât a fost la guvernare!”


Susține Daniela Oteșanu, deputat de Vâlcea
Recent, printr-o declarație de presă, Daniela Oteșanu, deputat de Vâlcea, a declarat că în timp ce social-democrații caută și propun soluții pentru sprijinirea cetăţenilor şi companiilor care se confruntă cu dificultăți în această perioadă economică dificilă, încep să „iasă la iveală tunurile date de USR cât a fost la guvernare!”
„Românii trebuie să afle nu doar de pachetele de măsuri şi programele adoptate de PSD în primele șase luni de zile ale actualei guvernări, ci şi de grozăviile şi găurile negre lăsate de fosta guvernare, în special la ministerele conduse de USR. În timp ce PSD a venit cu soluţii încă de la începutul guvernării, condiţionând formarea actualei coaliţii de creşterea salariului minim, a alocaţiilor şi a pensiilor, a sprijinului financiar pentru categoriile vulnerabile de populaţie, a plafonării şi compensării preţurilor la energie electrică şi gazele naturale, a susţinerii companiilor româneşti şi, în special, a fermierilor şi producătorilor români din domeniul agroalimentar, a investiţiilor în infrastructura rutieră şi feroviară, prin deblocarea proiectelor majore, în fiecare zi ies la iveală tunurile pregătite de miniştrii USR”, și-a început Daniela Oteșanu seria acuzațiilor pe care social-democrații le aduc celor de la Uniunea Salvați România.

Ghinea este acuzat că a vrut să facă, folosind bani împrumutați, piste de biciclete
în valoare de aproape o jumătate de miliard de euro!

Daniela Oteșanu a spus că USR a bătut toate recordurile la irosirea banului public strâns din taxele şi impozitele plătite de români.
„După ce miniştrii USR au dat o gaură de trei sferturi de miliard de euro pe achiziţii supradimensionate de vaccin, ministrul Ghinea a prevăzut în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă proiecte de piste de biciclete de aproape o jumătate de miliard de euro, din care mai mult de jumătate sunt luaţi pe datorie şi vor trebui rambursaţi de România. În acelaşi timp, Ghinea de la USR nu a pus nici măcar un euro în acest program pentru irigaţii, pentru consolidarea securităţii alimentare, în contextul pandemiei şi al conflictului din Ucraina! La fel ca terenurile de fotbal în pantă, propuse de Udrea în guvernarea PDL, Ghinea de la USR a propus mii de kilometri de piste de biciclete prin coclauri, la preţuri de până la 200.000 euro/km. În Componenta C10 din PNRR, Ghinea de la USR a alocat 180 de milioane de euro pentru piste de biciclete, la nivel local sau metropolitan. Standardul de cost maxim este de 200.000 euro/km. Din aceşti bani, 50 de milioane de euro sunt pentru construcţia de piste de biciclete la comune, în timp ce doar de 40 milioane de euro sunt pentru municipiile reşedinţă de judeţ, unde există trafic rutier intens, iar mersul pe bicicletă ar putea ajuta la descongestionarea aglomerării. În Componenta C11 din PNNR, Ghinea de la USR a alocat 247,5 milioane de euro pentru construcţia a 3.000 de kilometri de piste de biciclete, prin pădure, pe câmp, în pustietate, unde ai nevoie de maşină pentru a putea ajunge. În acest caz, banii vor fi alocaţi din împrumuturi acordate de Comisia Europeană în baza PNRR. Deci, banii vor trebui returnaţi de români. Deci, aceste piste nu reduc poluarea, nu reduc traficul în marile metropole, nu aduc beneficii economice şi, în orice caz, nu sunt prioritare, în raport cu alte probleme stringente ale României, cum ar fi fost, de pildă, finanţarea sistemelor de irigaţii pentru creşterea producţiei de produse agroalimentare în ţara noastră”, a punctat Daniela Oteșanu.

PSD încearcă să convingă Comisia Europeană în privința necesității optimizării PNRR

„Acum, PSD se luptă pe toate fronturile, prin miniştri şi europarlamentari, să convingă Comisia Europeană de necesitatea optimizării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru a putea creşte pensiile, pentru a obţine fonduri necesare dezvoltării agriculturii. Asta doar pentru că cei de la USR au făcut un program pe picior, prin care au prevăzut să nu se mai majoreze pensiile pentru următorii zeci de ani, să nu se aloce nimic pentru agricultură. Dar, în schimb, România să se împrumute zeci de milioane de euro pentru construcţia de piste de biciclete prin câmp înafara localităţilor!”, a concluzionat Daniela Oteșanu.