Hidro şi Posada se vor lupta pentru titlul de campioană judeţeană


• meciul va avea loc vineri, 7 iunie, de la ora 18.00, pe Stadionul „Municipal” din Râmnicu Vâlcea
 

Un nou sezon din „Elita” fotbalului vâlcean este pe cale de a se încheia, însă nu înainte de a afla numele noii campioane. Cum membrii Asociaţiei Judeţene de Fotbal au modificat formatul de disputare a Ligii a IV-a, de la startul acestei ediţii au apărut cele două serii (Nord şi Sud), campioana urmând să se decidă după disputarea unui play-off cu patru participante, adică primele două clasate din fiecare serie. Aşa cum precizam în ediţiile noastre anterioare, miercurea trecută s-au disputat manşele tur din cadrul semifinalelor play-off-ului, cu echipele clasate pe locul secund în cele două serii evoluând din postura de gazde, încheiate cu următoarele rezultate: Voinţa Orleşti – Hidro Râmnicu Vâlcea 1-2 şi Posada Perişani – Unirea Drăgăşani 2-1.
 

Cu ceva emoţii, Hidro s-a calificat în finală
 

Sâmbătă, 1 iunie, în returul semifinalelor play-off-ului, câştigătoarele celor două serii au primit, pe propriul teren, replica ocupantelor locurilor doi. Hidro pornea cu prima şansă în faţa Voinţei Orleşti, la „adăpostul” avansului minim obţinut în tur. Gazdele au început meciul în forţă, dispuse să „încheie” socotelile cu fotbaliştii din comuna primarului Constantin Cârstina încă din prima repriză, iar fostul prim-divizionar Alin Savu a perforat repede poarta orleştenilor, apărată de experimentatul goal-keeper Marius „Ţeţe” Vlădoi. Însă, vizitatorii au demonstrat că nu întâmplător s-au calificat între cele mai valoroase patru echipe din judeţ şi au avut puterea să reechilibreze situaţia la general, prin golurile semnate de Ioniţă (din penalty, în finalul primei reprize) şi fostul chimist Grigore Ceapă (din acţiune, în minutul 60). Puşi într-o situaţie delicată şi total neaşteptată, cu Voinţa din ce în ce mai periculoasă, capabilă să marcheze şi alte goluri, „energeticienii” au fost salvaţi de acelaşi Alin Savu, care şi-a mai trecut în cont alte două goluri, stabilind astfel scorul final al întâlnirii disputată pe stadionul de „sub baraj” (3-2), dar mai ales numele formaţiei care se va lupta vineri în finala play-off-ului pentru stabilirea campioanei judeţene, aceea fiind Hidro Râmnicu Vâlcea.

Unirea nu a reuşit să întoarcă scorul, iar Posada a acces în ultimul act

Tot sâmbătă, pe propriul teren, Unirea Drăgăşani era obligată să marcheze pentru a mai putea spera la calificarea în ultimul act al play-off-ului, după ce, în tur, la Perişani, cedase cu 2-1. Numai că, din nefericire pentru fotbaliştii din „oraşul viilor”, norocul nu a fost de partea lor, iar la finalul unei prime reprize destul de echilibrate, campioana en-titre a judeţului nostru, Posada Perişani, se afla în avantaj, unicul gol fiind marcat de Alexandru Băltăţeanu. Nevoiţi să marcheze de trei ori pentru a mai putea spera la finală, drăgăşenenii s-au agitat mult în partea secundă, însă jucătorii din comuna primarului Ion Sandu au ştiut să profite de puţinele şanse pe care le-au avut pe contraatac, perforând încă o dată poarta gazdelor, prin Andrei Fistogeanu, care a stabilit scorul final, 2-0 pentru Posada (4-1 la general).
 

Campioana din Vâlcea va întâlni reprezentanta judeţului Sibiu la barajul de promovare în Liga a III-a
 

Titlul de cea mai bună echipă din Vâlcea va fi decernat vineri, 7 iunie, pe Stadionul „Municipal” din Râmnic, după disputarea finalei play-off-ului care va aduce faţă-n faţă cele două grupări din Seria Nord, Hidroelectra şi Posada Perişani. Partida va începe de la ora 18.00, iar accesul publicului spectator va fi permis în mod gratuit. Pe lângă titlul de campioană judeţeană, câştigătoarea va primi şi dreptul de a participa la barajul de promovare în Liga a III-a. Oricare ar fi formaţia ce va reprezenta judeţul nostru la acest meci de baraj, numele adversarei este deja cunoscut, ea fiind FC Avrig din judeţul Sibiu, conform tragerilor la sorţi efectuate la sediul Federaţiei Române de Fotbal, în urmă cu aproape două săptămâni. Meciul de baraj dintre reprezentantele judeţelor Vâlcea şi Sibiu va fi organizat de AJF Olt (cel mai probabil la Slatina) şi se va juca în data de 19 iunie, cu începere de la ora 17.30.

Şi echipele de juniori se vor lupta vineri pentru titlul judeţean

Cele patru formaţii de seniori care au evoluat sezonul acesta în play-off au demonstrat că au continuitate, echipele lor de juniori reuşind să se califice în play-off-ul destinat acestei categorii de vârstă. Asemenea seniorilor, juniorii de la Hidro au trecut de cei de la Orleşti (scor 4-2 la general), iar cei de la Frăţia Râmnicu Vâlcea (reprezintă Posada Perişani) au învins Unirea Drăgăşani la o diferenţă de „maidan” (scor 14-1 la general). Astfel, Hidroelectra şi Frăţia se vor lupta pentru titlul de cea mai bună echipă la juniori, partida urmând să se dispute, de asemenea, pe 7 iunie, tot pe Stadionul „Municipal” din Râmnicu Vâlcea, cu începere de la ora 15.00.