HERVEX părăseşte România


rizoiu_hervex• cel mai important moment din calendarul hidraulicii europene se va ţine în următorii doi ani în afara graniţelor

Ieri, a debutat la Călimăneşti Căciulata ediţia numărul 20 a celui mai important târg ţinut pe raza judeţului nostru în ultimii douăzeci de ani. Zeci de invitaţi străini şi români au răspuns invitaţiei, venind cu propriile invenţii şi inovaţii.

Aniversarea celor 20 de ani de viaţă a obligat organizatorii HERVEX să ducă evenimentul de la Călimăneşti în următoarea dimensiune. Astfel, după ce ani de zile, au reuşit, prin eforturi imense, să ţină în viaţă manifestarea între hotarele româneşti, aceştia vor duce târgul în Polonia şi Slovacia.

Anunţul acestui salt a avut loc ieri, chiar la deschiderea ediţiei jubiliare şi i-a aparţinut profesorului Petrin Drumea. În baza legăturilor tradiţionale stratificate an după an la Călimăneşti Căciulata, polonezii şi slovacii au acceptat să pună umărul la supravieţuirea HERVEX şi să ducă manifestarea în 2013 şi 2014 departe de Vâlcea: „Este pasul următor, logic şi natural pe care-l puteam face. După 20 de ani, evenimentul a căpătat suficientă anvergură şi vizibilitate pentru a depăşi, şi la propriu, hotarele noastre. Ne vom revedea la Călimăneşti, din trei în trei ani, prin rotaţie pentru că, din 2013 contribuţia străină la HERVEX va căpăta o mult mai mare greutate.  În plus, de ce să nu recunoaştem, avem de-a face şi cu o criză care ne pune suficiente probleme de organizare aşa încât sprijinul acordat de colegii polonezi şi slovaci este unul binevenit. Anul, viitor HERVEX este programat să se desfăşoare la Gliwice, în regiunea Katowice, voievodatul Silezia, iar pentru 2014, sunt şanse pentru Bratislava”, ne-a explicat Gheorghe Rizoiu (foto), directorul general CCI Vâlcea şi unul dintre principalii organizatori ai manifestării.