Happy Kids și Direcția Silvică Vâlcea au oferit
Exemplu despre cum copiii pot fi implicați în activități de cunoaștere și protecție a mediului înconjurător


Pe 25 octombrie 2022, în comuna Stoilești, sat Balomireasa, s-a desfășurat cea mai vastă campanie de împădurire cu participanți din comunitate din județul Vâlcea. Campania a fost organizată de Grădinița Happy Kids și Școala Gimnazială Discovery Kids din Râmnicu Vâlcea împreuna cu Ocolul Silvic Stoiceni, ROMSILVA, Direcția Silvică Vâlcea, în cadrul proiectului Erasmus+ „LET IT GROW! („Lasă-l să crească!”). Aflați în scurta vacanță de la finalul Modulului 1 de studiu din acest an școlar, copiii de la Happy Kids, părinții dar și profesorii lor, adică mai bine de 500 de voluntari, au participat la această activitate recreațională, dar și educativă, desfășurată într-un superb decor de toamnă. 21 de profesori din 6 țări, participanți în cadrul aceluiași proiect, au pus și ei umărul la plantarea puieților. Iar cu atâta mobilizare de forțe și, mai ales, de voie bună, distracție și educație în natură, rezultatele nu aveau cum să nu apară. Voluntarii mici și mari au plantat peste 2.000 de puieți de plop alb și negru, o adevărată pădure pe care, foarte probabil, cei mici vor dori să o viziteze anual pentru a vedea dacă… a crescut mai repede decât ei.
Și pentru că această acțiune a fost foarte bine organizată, se cuvine să amintim și câteva detalii despre oamenii și instituțiile care au făcut posibilă desfășurarea acestui veritabil act de învățământ modern, cu activități orientate în mod practic către elev. Vorbim, în primul rând, despre Grădinița Happy Kids, Școala Gimnazială Discovery Kids și personalul acesteia, despre personalul Ocolului Silvic Stoiceni care a pregătit terenul și a vegheat îndeaproape procesul de împădurire și despre dl ing. Mircea Adrian Popa – Șeful Ocolului Silvic Stoiceni, care s-a implicat activ și cu mult entuziasm în toate fazele acestui proiect amplu. De asemenea, organizatorii au dorit mulțumească și ing. Gheorghe Mihăilescu, directorul Direcției Silvice Vâlcea, care a fost prezent la acțiune și a contribuit la buna ei desfășurare.
Noi… nu putem decât să îi felicităm pe copiii și pe toți adulții implicați în desfășurarea acestei acțiuni, una care arată, încă o dată, că și învățământul din județul nostru se poate desfășura… „ca în afară”; că tot este la modă această expresie în rândul unora dintre conaționalii noștri!!