COPIII CU CERINȚE EDUCAȚIONALE SPECIALE de la Băbeni se mută în clădirea Centrului „Andreea” din Râmnic


Începând de luni, 31 octombrie 2022, copiii cu cerințe educaționale special (CES) care beneficiază de serviciile specializate ale centrului de la Băbeni se mută în clădirea Centrului „Andreea” din Râmnicu Vâlcea (în cartierul Ostroveni). Este vorba despre cei aproximativ 90 de copii, beneficiari ai CSEI Băbeni, care, până în prezent, își desfășurau activitățile educative în incinta Școlii cu clasele I-VIII nr. 6 Copăcelu. În ultima perioadă, această unitate educațională care a devenit neîncăpătoare pentru derularea procesului de învățământ.

Constantin Rădulescu: „Mai avem multe de făcut, dar ne vom ține de cuvânt!”

Mai multe informații pe marginea acestui subiect ne-au fost oferite de către Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea, care, miercuri, 26 octombrie 2022, s-a asigurat personal despre condițiile adecvate în care se va desfășura această mutare a copiilor cu cerințe educative speciale.
„Am fost să văd cum vor începe activitatea educațională acești copii care merită toată atenția noastră. Curtea era plină de oameni, care curățau spațiul verde, igienizau zona. În interior, cadrele didactice pregăteau sălile de curs. Mai avem multe de făcut, dar ne vom ține de cuvânt! De la sfârșitul lunii iulie și până în prezent, locația a beneficiat de lucrări de amenajare și igienizare, de reabilitare a acoperișului, dar și de recompartimentare a spațiilor existente. Astfel, de luni, 31 octombrie 2022, beneficiarii Centrului de la Băbeni se vor putea muta în noul sediu”, a precizat Constantin Rădulescu.

A fost demarat un proiect pentru modernizarea imobilului

„Pentru că ne dorim ca acești copii să învețe în condiții decente, am demarat și un proiect de modernizare a acestui imobil, pentru care s-a realizat deja studiul de fezabilitate. Prin viitoarea investiție, pe lângă crearea condițiilor specifice procesului de învățământ special, urmărim și îmbunătățirea eficienței energetice a clădirii, eficientizarea costurilor de funcționare, dar și creșterea gradului de confort pentru beneficiari. Proiectul mai cuprinde și componenta de amenajare a curții interioare (inclusiv a gardului împrejmuitor) cu locuri de joacă, spații de recreere, dar și o zonă specifică unde părinții să-și poată aștepta copiii în condiții decente”, a mai precizat președintele Consiliului Județean Vâlcea.