Miercuri, la Cisnădie: handbalistele de la SCM joacă în cel mai tare meci din 16-imile Cupei României


Jucătoarele de la Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea vor evolua miercuri, 15 ianuarie, cu începere de la ora 18.30, în cel mai interesant meci din faza 16-imilor de finală din Cupa României de handbal feminin, ediția 2019/2020. Măgura Cisnădie și SCM Râmnicu Vâlcea, ambele fiind formații care evoluează în Liga Florilor, au avut ghinionul de a intra pe culoar chiar din această fază incipientă a competiției. Calificarea se va decide într-o singură manșă, pe terenul echipei extrasă prima în urma tragerii la sorți a meciurilor, adică Măgura Cisnădie. Partida din județul Sibiu se anunță extrem de echilibrată, cele două adversare fiind echipe care reprezintă handbalul românesc în cupele europene – SCM Râmnicu Vâlcea în grupele Ligii Campionilor, iar Măgura Cisnădie în grupele Cupei EHF. Conducerile ambelor formații țintesc calificarea în faza optimilor de finală, fiind de așteptat ca meciul de miercuri după-amiaza să fie unul foarte viu disputat.
Din fericire însă, după eliminarea Coronei Brașov din Liga Florilor (încă neconfirmată oficial de către reprezentanții Federației Române de Handbal), SCM Râmnicu Vâlcea a avut o scurtă perioadă de respiro în ultimul week-end. Asta pentru că, exact în această perioadă (11-12 ianuarie), echipa noastră ar fi trebuit să întâlnească, pe teren propriu, formația brașoveană în cadrul etapei a XIII-a din campionatul intern. Meciul nu s-a mai disputat, iar elevele lui Florentin Pera au avut câteva zile în plus pentru a pregăti meciul de la Cisnădie.

Întâlnirea va fi televizată

Reprezentanții postului public de televiziune au venit cu o veste bună pentru iubitorii handbalului vâlcean care nu vor putea face deplasarea la Cisnădie pentru a-și susține favoritele din tribune. Prin intermediul postului TVR1, iubitorii sportului din județul nostru și nu numai vor putea urmări în direct partida dintre Măgura Cisnădie și SCM Râmnicu Vâlcea.

Bucureștiul s-a calificat deja în optimile de finală

Deținătoarea trofeului Cupei României din ediția 2018/2019 s-a calificat deja în optimile de finală. CSM București a jucat sâmbătă, 11 ianuarie, partida contând pentru 16-imile de finală. Gruparea din Capitală a evoluat pe terenul divizionarei secunde Marta Baia Mare. În prima repriză, staff-ul bucureștean a trimis pe teren jucătoarele mai tinere din echipă, iar rezultatul s-a văzut: echipa din Capitală a fost condusă la pauză, scor 13-12 în favoarea celor de la Marta. După pauză, CSM a evoluat în garnitura obișnuită, iar băimărenele nu au mai putut rezista în fața unor jucătoare călite în meciuri tari din Liga Campionilor. Cele 30 de minute din actul secund au reprezentat un adevărat tur de forță al fetelor din Capitală, care au marcat de 20 de ori, în timp ce gazdele au izbutit de numai cinci ori să mai perforeze poarta vizitatoarelor. Meciul s-a încheiat cu scorul 32-18 în favoarea echipei din Capitală, astfel că CSM București este prima echipă care a obținut calificarea în optimile de finală ale competiției.

Programul jocurilor din 16-imi

Marți, 14 ianuarie
Spartac UNEFS București – SCM Gloria Buzău
Miercuri, 15 ianuarie
Știința Bacău – ACS Kezilabda Klub
CSU Neptun Constanța – CSU Cluj-Napoca
Crișul Chișineu-Criș – Minaur Baia Mare
Dacia Mioveni 2012 – CSM Târgu Mureș
HC Dunărea Brăila – HC Zalău
Activ Prahova Ploiești – AHCM Slobozia
Măgura Cisnădie – SCM Râmnicu Vâlcea
CSM Târgu Jiu – SCM Craiova
HC Dinamo București – CSU Târgoviște
Danubius Galați – CSM Slatina
CSM Galați – Rapid București
CSM Roman – CSU Reșița
Miercuri, 22 ianuarie
Universitatea de Vest Timișoara – Gloria Bistrița-Năsăud
Știința București – Corona Brașov*
*nu se dispută
Sursă foto: Facebook SCM Râmnicu Vâlcea