HALUCINANT: DSP Vâlcea a anunțat 29 DE DECESE (ale unor persoane infectate) în ultimele 48 de ore!


Date aproape incredibile prezentate joi seara (22 aprilie 2021) de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea. Spunem asta pentru că, la raportarea de marți, 20 aprilie, pentru județul nostru erau anunțate 308 persoane care își pierduseră viețile din cauza infecțiilor (și complicațiilor aferente) provocate de Coronavirus. La raportarea de joi seara, acest număr actualizat de DSP Vâlcea a ajuns la 337 de decese! Deci, negru pe alb, se desprinde șocanta concluzie că, în județul nostru, în decurs de numai 48 de ore, au decedat 29 de persoane infectate.
Asta înseamnă că, în numai patru săptămâni din «valul trei» al furiei inamicului nevăzut, peste o sută de vâlceni infectați și-au pierdut viețile. În jurul datei de 20 martie 2021 (momentul aproximativ la care «valul trei» al pandemiei a ajuns în Vâlcea), județul nostru avea circa 230 de persoane care decedaseră din cauza infectării cu Coronavirus, numărul fiind aferent primelor 12 luni de pandemie. Iată că numai după o lună de asediu puternic al virusului, alți peste o sută de vâlceni infectați și-au pierdut viețile (rezultă o medie zilnică a deceselor de aproape patru!).
Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până la data de 22 aprilie 2021 (inclusiv), au fost confirmate 15.767 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. În unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 210 persoane confirmate pozitiv. Starea de sănătate a acestora este următoarea: 10 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 185 au forme medii și 15 sunt internate în secția ATI.

Mai sunt opt focare de COVID în județ

„În județ, sunt opt focare de SARS-CoV-2, la agenți economici și în cadrul instituțiilor publice. În baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 55.873 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 39.103 teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 94.974 de teste în județul Vâlcea. În baza Legii nr. 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, în prezent, 437 de persoane se afla în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 357 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu). Menționăm ca datele sunt în continuă dinamică”, au informat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă dat publicității în seara de 22 aprilie 2021.

Vâlcenii îi pot «pârî» pe cei care nu respectă regulile de protecție sanitară

„Având în vedere creșterea numărului de cazuri de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 în ultima perioadă, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție. Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 4 iulie 2020, o linie TELVERDE (0800.800.165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate”, se mai arată în același comunicat de presă.
Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea