GRUPUL CEZ a oferit mese calde pentru persoane defavorizate din Vâlcea și alte opt județe


13.800 de mese calde au fost asigurate de Grupul CEZ persoanelor vulnerabile, cu sprijinul Crucii Roșii Române și al furnizorilor săi locali, în campania #ungestdebinenuepreascump. Astfel, timp de 17 zile, în perioada 15-31 decembrie 2020, Grupul CEZ împreună cu filialele de Cruce Roșie din zona sa operațională și cu nouă furnizori locali din domeniul HoReCa au adus preparate proaspete pe mesele celor 270 de persoane din medii defavorizate. Copii instituționalizați, victime ale violenței domestice, vârstnici sau familii sărace au beneficiat de mic dejun, prânz și cină, gesturi de bine dăruite de partenerii Grupului.
În perioada sărbătorilor de iarnă, prin intermediul campaniei #ungestdebinenuepreascump Grupul CEZ în România a lansat o altfel de invitație la acțiune colaboratorilor săi tradiționali. Provocarea a fost de a dona darul simbolic de Crăciun în schimbul unei fapte bune și de a susține deopotrivă grupurile vulnerabile, dar și business-urile locale pentru a traversa cu bine finalul de an.
„Am încheiat anul într-un ritm care ne definește, unul în care oamenii sunt de neoprit, și am adus o altfel de energie în comunitățile în care ne desfășurăm activitatea. Doresc să le mulțumesc partenerilor care au donat, reprezentanților și voluntarilor Crucii Roșii Române care s-au mobilizat exemplar și furnizorilor noștri locali, care au pregătit și au livrat zi de zi hrană caldă. Datorită lor, 270 de oameni s-au bucurat de o masă sigură”, a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ România.

Un parteneriat în care energia vine de la oameni

În 2020, legătura Grupului CEZ cu comunitatea și cu partenerii săi a devenit una și mai puternică, iar eforturile comune au avut rezultate palpabile. Pe parcursul anului, colaborarea cu Crucea Roșie s-a dezvoltat într-un mod firesc și consecvent. Anterior, în luna aprilie, prin intermediul filialelor Argeș, Gorj, Dolj, Vâlcea, Mehedinți, Teleorman, Caraș-Severin și Olt, Grupul CEZ în România a donat peste 20.000 kg de alimente pentru 1.850 de beneficiari, persoane vârstnice de peste 65 de ani, fără familie, cu probleme medicale și sociale. În total, cele două campanii au presupus o investiție de aproximativ 80.000 euro.
În Vâlcea, campania a vizat beneficiarii centrului de copii «Pinocchio» și ai căsuței de tip familial «Nicoleta», ambele din orașul Băbeni.
Grupul CEZ în România continuă să investească în proiecte care aduc bunăstare, pe termen lung, comunităților locale și care vizează domenii precum sănătate și wellbeing, educație, mediu și dezvoltare locală.

Despre Grupul CEZ în România

Grupul CEZ în România este reprezentat prin nouă companii – Distribuţie Energie Oltenia, CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development, TMK Hydroenergy Power si CEZ ESCO România. Grupul CEZ este prezent pe piaţa românească încă din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuţie a energiei electrice Electrica Oltenia SA. După procesul de separare a activităţilor (unbundling) încheiat cu succes în anul 2017, Distribuţie Energie Oltenia (fostă CEZ Distribuţie) asigură alimentarea cu energie electrică a şapte judeţe: Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Vâlcea.
CEZ Vânzare este principalul furnizor de energie electrică din sud-vestul României, dar şi furnizor de gaze naturale, cu un portofoliu de clienţi casnici şi industriali care depăşeste 1,3 milioane de clienţi. Grupul CEZ deţine în România şi cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, în zona Dobrogea, la Fântânele, Cogealac şi Grădina. Parcul Eolian a însemnat o investiţie de 1,1 miliarde euro şi contine 240 de turbine eoliene cu o putere totală instalată de 600 MW. Întreaga capacitate a Parcurilor Eoliene CEZ a fost pusă în funcţiune la sfârşitul anului 2012.
Totodată, începând cu 2011, Grupul CEZ în România deţine în portofoliul său sistemul hidroenergetic de lângă Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, format din patru microhidrocentrale (Grebla, Crăinicel 1, Crăinicel 2 şi Breazova) şi amenajările hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Văliug şi Secu. Grupul CEZ a investit în reabilitarea complexului de hidrocentrale de la Reşiţa în scopul creşterii eficienţei, capacitatea de producţie ridicându-se de la 18MW la circa 22 MW după finalizarea procesului de modernizare.
Începând cu anul 2018, CEZ ESCO România oferă soluţii de eficienţă energetică în sectorul privat. Compania oferă servicii complete, de la consultanţă la proiectare, de la management de proiect, la implementare proiectelor energetice complexe (soluţii de încălzire, de răcire şi/ sau alimentare cu energie).
• Direcția Comunicare și Marketing a CEZ România