Grigorescu sau Rădulescu?


• social – democraţii vâlceni vor decide, la începutul lunii octombrie, cine îi va reprezenta în lupta pentru Colegiul electoral Râmnicu Vâlcea – Sud

Grigorescu-Remus1radulescu_costi2Destul de agitată a fost, zilele trecute, şedinţa Comitetului executiv al organizaţiei Vâlcea a Partidului Social Democrat. Chemaţi pentru a discuta despre candida­turile pentru alegerile parlamentare, cei peste 100 de membri ai acestui for au aflat, de la bun început, că sunt indiscutabile candidaturile lui Aurel Vlădoiu (deputat în Colegiul Horezu), Vasile Bleotu (deputat în Colegiul Drăgăşani) şi Laurenţiu Coca (senator în Colegiul Drăgăşani – Bălceşti). Ca deţinători, din 2008, ai acestor colegii, cei trei parlamentari sunt „întăriţi” pentru a candida şi la alegerile din 9 decembrie 2012 de protocolul USL. Încheiat în prima parte a anului 2011, acest document prevedere clar că parlamentarii care deţin un colegiu au prima opţiune pentru a candida din nou.

Se votează intern

Discuţii au fost doar în ce priveşte candidatul social – democrat în Colegiul Rm. Vâlcea – Sud pentru Camera Deputa­ţilor. În competiţia internă sunt reprezen­tan­ţii „noului val” în PSD – Remus Gri­go­rescu (foto stânga), Costi Rădulescu şi, proba­bil, Adrian Buşu – dar şi „seniorul” Dumitru Lovin. Puţini dintre cei prezenţi la şedinţa de vineri, 21 sep­tembrie, se aştep­tau ca lucrurile să fie tranşate…. Şi aşa a fost! Decizia Comitetului executiv a fost ca cei dornici să ajungă în Parlament să depună, până data de 28 septembrie, un dosar de candidatură. Care va fi analizat şi, apoi, între 1 şi 5 octombrie, votat de către colegii din Comitetului executiv. La cum s-au mişcat lucrurile în şedinţa de zilele trecute, cele mai mare şanse pentru a fi nominalizaţi le au Remus Grigorescu şi Costi Rădulescu (foto dreapta), însă şi Dumitru Lovin are suficient capital de simpatie în rândul colegilor.