„Celor care vorbesc de o cacealma în cazul privatizării Oltchim, le recomand un consult psihiatric”


Butnaru_Florin1• afirmă răspicat Florin Butnaru, unul dintre liderii PP-DD Vâlcea

Atacaţi dur pe majoritatea canalelor media din ţara noastră încă din prima zi de la confirmarea succesului obţinut de Dan Diaconescu în privinţa licitaţiei pentru privatizarea combinatului chimic Oltchim din Râmnicu Vâlcea, reprezentanţii Partidului Partidului – Dan Diaconescu au decis să ia atitudine, răspunzând contesta­tarilor cu aceeaşi monedă.

Inginerul Florin Butnaru (foto), unul dintre liderii organizaţiei judeţene a acestei for­ma­ţiuni politice, ne-a declarat: „Celor care vorbesc despre o cacealma sau o pri­va­tizare de prost gust în cazul combinatului Oltchim, eu le-aş recomanda să îşi facă un consult medical amănunţit sau chiar unul psihiatric. Le pot chiar indica şi câteva laboratoare unde pot începe investigaţiile. Privatizarea Oltchimului nu a fost deloc o cacealma! Licitaţia organizată a fost una foarte corectă şi transparentă! Păi ei nu-şi dau seama că privatizarea Oltchimului e o problemă foarte serioasă?! Cum am putea noi să ne jucăm cu vieţile miilor de oameni care lucrează acolo?!” (…) „Şi nu vedeţi premierul Ponta ce lucruri spune? Că dacă domnul Dan Cristian Dia­co­nescu nu vine cu banii în zece zile, auto­mat intră la puş­cărie. Dar cu oamenii de la Oltchim, neplă­tiţi de două-trei luni, cum rămâne? Pentru ei nu se aplică aceeaşi lege? Cine nu i-a plătit de atâta timp nu intră la puşcărie? Dar lăsaţi că venim noi la putere şi facem legi de câteva pagini, să fie explicite şi să le înţeleagă oricine! Ele trebuie să se aplice cum trebuie, nu cine are un anumit interes să se ascundă în spatele lor!”, a mai punctat foarte ferm Florin Butnaru.

„A fost depusă o ofertă sustenabilă. Există bani pentru ea!”

Invitat în cadrul unei emisiuni la un post local de televiziune, Eugen Mihala­che, vicepreşedinte la nivel naţional al Par­ti­dului Poporului – Dan Diaconescu, a întă­rit pentru vâlceni afirmaţiile lui Dan Diaconescu, oferindu-le acestora asigura­rea că nu are de ce să le fie teamă, omul de afaceri care fost declarat câştigătorul licitaţiei având fondurile necesare pentru finalizarea cu succes a tranzacţiei. Eugen Mihalache a declarat: „Cred că este normal ca oamenii să fie circumspecţi, date fiind celelalte privatizări eşuate din România, în ultimii 22 de ani. Însă nu este niciun fel de cacealma în această privatizare. A fost depusă o ofertă sustenabilă. Există bani pentru ea! Nimeni nu îşi permite să se joace cu destinele a mii de oameni”.