Galacticele revin în faţa proprilor suporteri


• CS Oltchim – Danubius Galaţi, astăzi, de la ora 19.30


Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea vor disputa primul meci oficial după cea mai tristă victorie din acest sezon, cea obţinută joia trecută, pe terenul maghiarelor de la ETO Gyor, la o diferenţă insuficientă pentru accederea în marea finală a Ligii Campionilor. Într-o partidă aproape lipsită de miză, vâlcencele fiind deja câştigătoarele întrecerii interne, ele vor întâlni astăzi, în Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea, „lanterna roşie” a Ligii Naţionale, Handbal Club Danubius Galaţi. Chiar dacă adversarele sportivelor pregătite de Jakob Vestergaard nu au strălucit mai deloc în acest sezon, mergând mai mult din eşec în eşec, dunărencele s-ar putea dovedi o „nucă tare”, întrucât astăzi îşi joacă ultima şansă pentru a rămâne şi în viitorul sezon pe prima „scenă” a handbalului feminin românesc, o înfrângere fiind sinonimă, în cazul lor, cu retrogradarea matematică în liga secundă. Întâlnirea dintre cele două formaţii va conta pentru etapa a XX-a a Ligii Naţionale (antepenultima din acest sezon) şi se va disputa cu începere de la ora 19.30, urmând să fie transmisă în direct de către postul de televiziune DigiSport 2.
 

Programul rundei a XX-a – joi, 18 aprilie


HC Dunărea Brăila – Universitatea Cluj

CSM Ploieşti – HCM Baia Mare

HC Zalău – SCM Craiova

Corona Braşov – HCM Roman

Oltchim Rm. Vâlcea – Danubius Galaţi

CSM Bucureşti va sta
 

Clasament


#     Echipă                  M      V       E        Î         P

1.CS Oltchim               16      16      0        0        32

2.HCM Baia Mare          17      13      0        4        26

3.Universitatea Cluj      17      9        2        6        20

4.HC Dunărea Brăila      17      9        1        7        19

5.HC Zalău                  16      8        2        6        18

6.Corona Braşov           18      7        1        10      15

7.CSM Bucureşti           17      7        0        10      14

8.HCM Roman               17      6        1        10      13

9.CSM Ploieşti              17      4        3        10      11

10.SCM Craiova            18      4        3        11      11

11.Danubius Galaţi        17      3        1        13       7

*locurile 1-5 se califică în cupele europene, locul 11 retrogradează
 

„Restanţa” cu Universitatea Cluj se va disputa duminică


Ocupate cu pregătirea celor două meciuri din semifinalele Ligii Campionilor, handbalistele de la CS Oltchim nu au mai susţinut, în data de 10 aprilie, partida din cadrul etapei a XIX-a a Ligii Naţionale. Astfel, meciul de la Cluj, împotriva ardelencelor de la Universitatea Jolidon, a fost reprogramat pentru data de 21 aprilie. Jocul se va disputa cu începere de la ora 11.00 şi va opune campioana şi vicecampioana ultimelor două ediţii ale întrecerii interne feminine.

După acest meci, chimistele vor mai avea de disputat alte două partide, contând pentru ultimele runde ale Ligii Naţionale. Astfel, în data de 8 mai, cu prilejul etapei a XXI-a, ele se vor deplasa la Brăila, acolo unde vor evolua în compania sportivelor de la HC Dunărea, pentru ca întregul „bal” handbalistic să se încheie pe 15 mai, în Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea, atunci când pe teren se vor întâlni campioana (CS Oltchim) şi vicecampioana (HCM Baia Mare) ediţiei curente.