Galacticele au defilat la Hamburg! (I)


Neagu_Cristina• handbalistele de la Oltchim au făcut un meci perfect în compania vicecampioanei Germaniei şi s-au impus la nouăsprezece goluri diferenţă (34-15)

Dorinţa lui Jakob Vestergaard este foarte aproape de a se trasforma în realitate. Singurul obstacol major pe care tehnicianul danez aprecia că îl mai au de trecut sportivele pe care le pregăteşte, în tentativa istorică de a cuceri marele trofeu al Ligii Campionilor, pare că a fost depăşit mai rapid decât se estima. Încă de la primele declaraţii pe care le-a oferit de când a ajuns în România, Jakob Vester­­­gaard a precizat că este încântat de valoarea sportivelor pe care le va pregăti, Oltchimul având cel mai puternic lot din Europa, dar a subliniat faptul că, pentru a cuceri Liga Campionilor, este nevoie ca acest lot să fie şi unul foarte omogen. Astfel, danezul aprecia că o formaţie precum ETO Gyor, care nu are în lot atâtea super-handbaliste pre­cum campioana României, ar putea totuşi pune mari pro­bleme Oltchimului într-o eventuală finală, omogenitatea tru­pei maghiare fiind un factor deosebit de important pen­tru un parcurs încununat de succes în actuala ediţie a Ligii Campionilor.

Prea mici pentru Oltchim

Sâmbătă, în compania sportivelor de la Buxtehuder SV, chimistele au reuşit un meci cu adevărat galactic, punând la respect vicecampioana Germaniei. Vâlcencele s-au instalat la conducerea ostilităţilor încă din minutul trei al partidei disputate la Hamburg, reuşitele Katarinei Bula­tovic deschi­­zând „festi­valul” de goluri în poarta german­celor. Gazdele s-au dovedit incapabile să stopeze „taifu­nul” muntenegrean pe care aceeaşi Bulatovic, dar şi Marija Jovanovic l-au declan­şat împo­triva lor, cele două jucătoare ex-iugoslave marcând împreună nu mai puţin de opt goluri în prima repriză, din totalul celor paisprezece reuşite de chimiste.

Iar dacă la pauză avantajul pe care campioana Româ­niei îl avea era de „numai” opt goluri (14-6), în partea a doua a meciului, galacticele de Vâlcea au demonstrat cât de bine au ajuns să se cunoască, dar mai ales să se înţeleagă şi anticipeze pe teren, schemele exersate intens la antrenamente derutând total defensiva adversă. Ionela Stanca sau Iulia Managarova (fiecare cu câte patru goluri marcate în repriza secundă), împreună cu celelalte chimiste au făcut „viaţa grea” handbalistelor din Germania, impunându-se la final cu un categoric 34-15.

Cristina Neagu a intrat în minutul 26

La nici două săptămâni de la revenirea sa pe terenul de joc, cea mai bună handbalistă a lumii în anul 2010 a dovedit, în cele trei partide în care a evoluat până în acest moment, că nici măcar o pauză de aproape doi ani nu a redus cu nimic calităţile unei super-jucătoare! După cele aproape patruzeci de minute pe care Cristina Neagu le-a petrecut pe teren în partida din prima etapă a grupelor Ligii Campionilor, disputată împotriva austriecelor de la Hypo Viena, ea a avut prilejul să evolueze aproximativ treizeci de minute şi în compania vicecampioanelor Germaniei. In­tro­dusă pe teren în minutul 26, Cristina a stârnit panică în defensiva adversă la primele sale atacuri. Adversarele au reuşit să o oprească doar prin fault în minutul 28, arun­­carea de la şapte metri obţinută fiind concretizată în gol prin „transformatoarea de serviciu”, nimeni alta decât Kata­rina Bulatovic.

Cristina Neagu s-a aflat pe teren şi în repriza secundă, ea marcând chiar primul gol al Oltchimului după schim­barea porţilor, în minutul 32. Peste opt minute, Cristina Neagu a fost chemată pe bancă de către tehnicianul Jakob Vestergaard, însă, din minutul 53 a fost retrimisă în joc.