Fotbal, Liga a IV-a: CS Şirineasa a pierdut derby-ul sudului de la Băbeni


• echipa pregătită de Marian Deaconescu a preluat „fotoliul” de lider


Week-end-ul trecut, într-o nouă etapă din campionatul judeţean de fotbal, trei derby-uri au captat atenţia pătimaşilor microbişti vâlceni. În Seria Nord, cu prilejul rundei a XI-a, Flacăra Horezu şi Hidro Râmnicu Vâlcea s-au întâlnit într-o confruntare a marilor orgolii, în reeditarea finalei cupei judeţene din vara acestui an. Având la dispoziţie o trupă mai omogenă şi profitând de slăbiciunile adversarului, antrenorul Vasile Ilinca a reuşit să îşi ia revanşa în faţa râmnicenilor, echipa sa impunându-se fără prea mari dificultăţi în faţa grupării energeticiene, altădată o veritabilă sperietoare pentru orice club din campionatul judeţean. În urma acestui succes pe deplin meritat, Flacăra continuă nestingherită ascensiunea spre play-off-ul campionatului, obţinând maxim de puncte după primele unsprezece etape şi oferind impresia că nu are adversar pe măsură în Seria Nord.

Tot în etapa a XI-a, Posada Perişani, fostă campioană judeţeană şi actualmente vicecampioană, a evoluat, pe propriul teren, în compania Coziei Călimăneşti, surpriza plăcută a turului în Seria Nord. Chiar dacă trupa din staţiune nu s-a făcut de râs, reuşind un joc bun pe terenul unei formaţii ce are în componenţă mulţi fotbalişti cu mare experienţă, Cozia a trebuit, în cele din urmă, să se recunoască învinsă, Posada primarului Ion Sandu având succes de cauză, în urma unui categoric 4-1. În alte partide ale aceleaşi runde, „ortacii” din Ocnele Mari au reuşit să se impună la scor în faţa Lotrului din Brezoi, Stejarul Vlădeşti a câştigat pe terenul unei formaţii care nu s-a regăsit deloc în prima parte a campionatului, Topologul Galicea, iar Viitorul Dăeşti s-a trumfat, mai lejer decât o arată scorul final (4-2) în faţa nou-promovatei din comuna Budeşti.


Rezultatele etapei a XI-a în Seria Nord


Minerul Ocnele Mari – Lotru Brezoi 7-1

Flacăra Horezu – Hidro Râmnicu Vâlcea 4-2

Viitorul Dăeşti – Viitorul Budeşti 4-2

Posada Perişani – Cozia Călimăneşti 4-1

Topologul Galicea – Stejarul Vlădeşti 1-3

Foresta Malaia – Progresul Măldăreşti 3-0

U. Păuşeşti Măglaşi – AS Căzăneşti 1-0


Aproape de finalul turului campionatului din această serie, ierarhia este dominată Flacăra Horezu, Posada Perişani şi Cozia Călimăneşti, aceestea fiind echipele între care pare că se va purta şi în retur lupta pentru ocuparea primelor două poziţii, care trimit în play-off-ul pentru desemnarea campioanei judeţene. În apropierea grupului fruntaş se află echipe care, de asemenea, au înregistrat evoluţii bune în primele unsprezece runde, chiar dacă oscilante în anumite momente, precum Viitorul Dăeşti, Hidroelectra Râmnicu Vâlcea sau Stejarul Vlădeşti. Pentru evitarea retrogradării se luptă din greu echipe ca Viitorul Budeşti, Progresul Măldăreşti sau Lotru Brezoi.


Cinci goluri, trei lovituri de la unsprezece metri şi trei cartonaşe roşii – rezumatul derby-ului care a încins spiritele în sudul judeţului


Sâmbătă, pe stadionul din cartierul Valea Mare, FC Băbeni (antrenor Mihai Deaconescu) şi CS Şirineasa (antrenor Dumitru Teleşpan) s-au întâlnit în confruntarea „şoc” a turului Seriei Sud. Neînvinse până în acel moment, ambele echipe au pornit cu gândul de a continua seria succeselor şi de a lăsa în urmă adversara directă în clasament. Pentru a înlătura orice dubiu în privinţa corectitudinii arbitrajului, conducerea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vâlcea a apelat la serviciile unui arbitru cu mare experienţă în fotbalul naţional, Eduard Constantinescu din Craiova. Meciul s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor spectatorilor care au venit la stadion, încurajaţi şi de vremea foarte caldă şi însorită, numai bună pentru fotbal. Gazdele au deschis scorul, prin Tomescu (fost jucător la FC Oltchim Râmnicu Vâlcea). Elevii lui Teleşpan au reacţionat însă prompt, iar în scurt timp Dumitru şi Popa au adus-o pe CS Şirineasa în avantaj pe terenul „duşmanului” din Băbeni, asta în pofida faptului că echipa primarului Dan Săraru evolua cu un om în minus. Ulterior, gazdele au reuşit să egaleze din penalty, prin Popescu, iar Şirineasa a rămas în opt jucători de câmp după ce Alin Bunescu a văzut şi el cartonaşul roşu. Aproape de final, Cazan de la FC Băbeni avea să marcheze golul care s-a dovedit cel de trei puncte, chiar dacă Şirineasa a avut un penalty în prelungiri, ratat însă de Popa. Echipa din Şirineasa va avea posibilitatea de a-şi spăla păcatele la finalul acestei săptămâni, atunci când pe cochetul stadion din comuna condusă de edilul liberal Dan Săraru va veni Experţi Popeşti, echipa primarului Constantin Şerban fiind de asemenea angrenată în lupta pentru calificarea în play-off-ul Ligii a IV-a.

Tot în cadrul aceleaşi etape, Unirea Drăgăşani şi Experţi Popeşti au acumulat câte trei puncte după victoriile cu Zorile Scundu, respectiv Oltul Ioneşti şi rămân în „plasa” primelor două clasate. „Satelitul” celor de la CSM Râmnicu Vâlcea dă semne de trezire din letargie după succesul obţinut la Frânceşti, în timp ce Olteţul Alunu a „capotat” surprinzător pe propriul teren în faţa Unirii Tomşani.


Rezultatele etapei a XIII-a în Seria Nord


Unirea Drăgăşani – Zorile Scundu 9-0

Voinţa Orleşti – AS Creţeni 2-4

Victoria Frânceşti – CSM II Rm. Vâlcea 1-4

Experţi Popeşti – Oltul Ioneşti 4-1

Olteţul Alunu – Unirea Tomşani 2-3

FC Băbeni – CS Şirineasa 3-2

CS Mădulari – CS Şuşani 3-2

Viitorul Valea Mare a stat


După înfrângerea suferită în derby-ul cu FC Băbeni, prima din acest sezon al Ligii a IV-a, CS Şirineasa a pierdut „fotoliul” de lider al Seriei Sud, echipa primarului Dan Săraru staţionând pe locul secund. Alte formaţii care au contabilizat evoluţii bune până în acest moment în Seria Sud a Ligii a IV-a sunt Experţi Popeşti şi Unirea Drăgăşani. În „hora” pentru evitarea retrogradării sunt prinse Oltul Ioneşti, Zorile Scundu sau CS Şuşani.