Evoluţii notabile pentru sportivii chimişti la naţionalele de Atletism


Week-end-ul trecut, în Sala „Lia Manoliu” din Capitală s-a desfăşurat prima etapă a Campionatului Naţional destinat juniorilor II. La această întrecere, au fost prezenţi 287 de atleţi (178 la masculin şi 109 la feminin), legitimaţi la 72 de cluburi sportive din întreaga ţară. Clubul Sportiv Chimia Râmnicu Vâlcea a fost reprezentat prin patru sportivi. Rareş Toader, Cristian Manea, Daniel Martalogu şi Ştefan Bălănescu au înregistrat evoluţii notabile, calificându-se în etapa finală a întrecerii. De departe, Rareş Toader a avut cea mai bună evoluţie, elevul Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” spulberând tot în proba la care a concurat, clasându-se pe primul loc. Cu o aruncare ce a mă­surat 20,19 metri, Rareş Toader s-a impus în proba de aruncare a greutăţii cu bila de 5 kg. El s-a aflat foarte aproape de a depăşi propriul record naţional al cadeţilor, stabilit săptămâna trecută, atunci când a aruncat 20,96 metri. De asemenea, Cristian Manea şi Daniel Martalogu au obţinut primele locuri în probele de săritura în înălţime (cu 1,98 metri), respectiv alergare în viteză pe distanţa de 60 metri (cu timpul de 7 secunde şi 19 sutimi). Merită amintită şi evoluţia lui Ştefan Bălănescu, atletul chimist ocupând locul al unsprezecelea în aceeaşi probă.

 

Lelioara Alexandrescu: „Sunt mulţumită de evoluţiile sportivilor noştri. Sperăm la o medalie în proba de ştafetă masculin”

 

După revenirea delegaţiei vâlcene de la Bucureşti, directorul adjunct al Clubului Sportiv Chimia Râmnicu Vâlcea ne-a oferit mai multe detalii cu privire la modul în care a decurs concursul din Capitală, dar şi referitor la programul secţiei Atletism pentru perioada imediat următoare.

„Sportivii noştri au obţinut trei locuri întâi în cadrul primei etape a Campionatului Naţional de Atletism destinat juniorilor II. Sunt mulţumită de evoluţiile lor. Toţi şi-au dat silinţa să se claseze cât mai bine. Rareş Toader, Cristian Manea şi Daniel Martalogu au obţinut primele locuri la probele în care au concurat, iar Ştefan Bălănescu a venit pe unsprezece în proba sa, în condiţiile în care acolo au fost 40 de concurenţi. Important rămâne însă faptul că ne-am atins obiectivul şi toţi patru s-au calificat pentru etapa finală. Aceasta va avea loc pe 1 martie, tot în Sala „Lia Manoliu” din Bucureşti. Pe lângă rezultate foarte bune în probele individuale, eu mă aştept la o medalie şi în proba de ştafetă masculin. Acolo avem o echipă foarte bună, care a luat aurul anul trecut. Echipa este compusă din Cristian Manea, Daniel Martalogu, Ştefan Bălănescu şi Răzvan Simion. Ei au obţinut medalia de aur anul trecut şi mă aştept şi acum la un rezultat foarte bun, adică o medalie”, ne-a declarat Lelioara Alexandrescu, director adjunct CS Chimia Râmnicu Vâlcea.