„Energeticienii” caută al doilea succes în Cupa României


• Hidroelectra Rm. Vâlcea – SCM Argeşul Piteşti, miercuri, de la ora 17.30


După victoria obţinută în urmă cu două săptămâni în faţa dâmboviţenilor de la ACS Urban Titu (scor 1-0), fotbaliştii de la Hidroelectra, pregătiţi de antrenorul Narcis Enăchescu, doresc să ofere un nou motiv de bucurie iubitorilor acestui sport din judeţul nostru şi, extrem de motivaţi înaintea partidei cu argeşenii de la SCM Piteşti, vor să obţină calificarea în cel de-al treilea tur al Cupei României la fotbal, ediţia 2013/2014. Întâlnirea dintre cele două formaţii se va disputa poimâine, începând cu ora 17.30, pe Stadionul „Hidroelectrica” din nordul municipiului Râmnicu Vâlcea, publicul fiind invitat în număr cât mai mare pentru a susţine echipa gazdă, mai ales că, aşa cum se întâmplă de obicei, intrarea spectatorilor va fi permisă în mod gratuit.


Enăchescu: „Ei pleacă cu prima şansă. Au un lot experimentat”


Înaintea partidei de miercuri, tânărul antrenor al gazdelor, Narcis Enăchescu, rămâne precaut şi afirmă că gruparea piteşteană porneşte cu prima şansă, având în componenţă mai mulţi fotbalişti experimentaţi decât are Hidro, care au evoluat multe sezoane la nivelul ligilor superioare din România. „Cu siguranţă ne va aştepta un meci dificil miercuri în Cupă. Aşa cum am spus şi înaintea partidei cu Urban Titu, echipele care vin din Liga a III-a au întotdeauna o şansă în plus în faţa unora ca a noastră, care a evoluat numai la nivelul Ligii a IV-a, având un lot mai experimentat. Din câte am aflat, echipa din Piteşti trece printr-o perioadă de reorganizare, având mulţi fotbalişti noi care doresc să se afirme, unii proveniţi de la FC Argeş, formaţie cu multe probleme financiare. Însă, chiar dacă ne va fi greu şi suntem conştienţi că nu plecăm cu prima şansă, eu şi fotbaliştii vom face tot ce este omeneşte posibil şi vom încerca să facem un meci cât mai bun în urma căruia să ne calificăm mai departe. Prin asta, am oferi şi o bucurie publicului spectator, pe care îl aşteptăm în număr cât mai mare alături de noi” (…) „Din fericire, înaintea partidei de miercuri nu avem probleme deosebite de lot. Cum v-am mai spus, îl avem pe Nicolaescu indisponibil pentru o perioadă mai îndelungată, după accidentarea din finala play-off-ului campionatului judeţean, cu Posada Perişani, acesta aflându-se acum în recuperare. Totodată, şi Ursu are o problemă, o întindere musculară, însă sperăm ca, până la ora jocului, el să fie recuperat”, ne-a mărturisit tehnicianul echipei vâlcene.

De asemenea, Narcis Enăchescu a declarat că, în această perioadă, echipa sa se confruntă cu o stare de incertitudine care nu face bine moralului jucătorilor, aceştia neştiind dacă în următorul sezon vor evolua în Liga a III-a sau a IV-a. „Pe noi ne dezavantajează mult faptul că nu ştim sigur pentru ce nivel valoric să ne pregătim. Miercuri se încheie perioada de trei săptămâni în care a trebuit să aşteptăm să vedem ce ne va transmite Federaţia Română de Fotbal în legătură cu posibila noastră participare în Liga a III-a. Până acum nici nu am ştiut pentru ce nivel să ne pregătim, dacă mai avem nevoie sau nu de transferuri, nu ne-a fost deloc uşor. Tot ce sper este să trecem cu bine peste meciul din Cupă, să prindem şi o zi bună, pentru că băieţii sunt destul de motivaţi înaintea meciului cu echipa din Piteşti”, a concluzionat antrenorul de la Hidro.


Vichir: „Venim la Vâlcea să ne calificăm!”


Chiar dacă, pe surse, am aflat că echipa argeşeană nu traversează o perioadă tocmai „roz”, neavând în acest moment antrenor principal (de pregătirea jucătorilor ocupându-se, în ultimele zile, „veteranul” Nicolae Diţă), iar unii fotbalişti nici nu au semnat contracte, neputând fi folosiţi poimâine în meciul cu Hidro, vicepreşedintele Constantin Vichir, crede cu tărie în şansele echipei sale de a obţine o victorie şi afirmă că singurul obiectiv pentru care „municipalii” argeşeni vor veni la Vâlcea este calificarea în turul următor. De precizat că, în prima fază a acestei competiţii, SCM Piteşti a trecut de concitadina Sporting, impunându-se cu scorul de 3-1.

„Orice joc se tratează la victorie, este evident că venim să câştigăm. Am mai câştigat un joc în primul tur al Cupei României, iar miercuri mergem la Râmnicu Vâlcea pentru a obţine calificarea mai departe! Nu am mai veni să jucăm dacă nu ne-am dori să ne calificăm în turul al treilea. Echipa noastră se află acum în perioada de reconstrucţie, dar eu cred că această reconstrucţie începe să aibă succes”, a declarat, în exclusivitate pentru „Curierul de Vâlcea”, Constantin Vichir, vicepreşedinte SCM Argeşul Piteşti.