Echipa vâlceanului Rusescu va disputa un meci amical cu Manchester United


• marea surpriză vine însă abia acum: pentru „diavolii roşii” va evolua, preţ de câteva minute, cel mai rapid om al planetei, atletul jamaican Usain Bolt


Ajuns de aproape o lună în Spania, după ce s-a transferat la formaţia FC Sevilla, atacantul vâlcean Raul Rusescu (25 de ani) a primit recent o veste mai puţin aşteptată. În data de 9 august, echipa sa va disputa un meci amical în compania formaţiei engleze Manchester United. Însă, dacă până în acest moment, nimic nu pare neobişnuit, „bomba” se numeşte Usain Bolt (27 de ani), adică nimeni altul decât cel mai rapid om al planetei (recordmen absolut în probele de alergare pe distanţele de 100 şi 200 metri). Atletul jamaican, un înfocat fan al echipei „diavolilor roşii” şi-a dorit încă din copilărie să îmbrace tricoul multiplei campioane a Angliei pe celebrul stadion „Old Trafford”, iar oficialii clubului din Manchester au decis că acum ar fi momentul să îi satisfacă dorinţa, lucru posibil după plecarea managerului Sir Alex Ferguson, cel care, în mod sigur, nu ar fi fost de acord ca un practicant al altui sport să îmbrace, fie şi pentru câteva minute şi într-un meci amical, fără nici o miză, tricoul echipei pe care a antrenat-o vreme de mai multe decenii.

Astfel, revenind la povestea lui „Raul de România”, tânărul atacant vâlcean va avea posbilitatea să simtă la propriu cum e să te aflii în apropierea celui mai rapid om al planetei, ateltul jamaican fiind supranumit „fulgerul”. Pentru vâlceanul nostru, acest antrenament în compania lui Usain Bolt şi a „diavolilor roşii” va fi în mod cert un antrenament destul de util, ţinând cont de forţa adversarelor cu care jucătorii de la Sevilla se vor confrunta în meciurile oficiale din campionatul Spaniei, atunci când vor întâlni echipe precum Barcelona, Real sau Atletico. Şi pentru Usain Bolt, meciul cu Sevilla poate fi numit un antrenament util, el urmând să se pregătească la Londra pentru Campionatele Mondiale de Atletism, ce vor avea loc la mijlocul lunii august, în Rusia, la Moscova.