ECHIPA DE FOTBAL DIN CĂLIMĂNEȘTI, sprijinită în continuare de autoritățile locale


După mulți ani în care nu a avut echipă la nivelul fotbalului profesionist din România (la nivelul primelor trei eșaloane valorice), iată că frumoasa stațiune Călimănești-Căciulata va reuși să se promoveze la nivel național și prin intermediul echipei locale. Asta pentru că, așa cum ați putut afla în mai multe rânduri din paginile ziarului nostru, cu sprijinul autorităților locale, județene, dar și al mai multor sponsori din mediul privat, echipa de fotbal Cozia Călimănești, campioană județeană în sezonul 2021/2022, a reușit să promoveze la nivelul Ligii a III-a.
Urmează un sezon dificil, dar care se anunță foarte viu disputat, pentru fotbaliștii pregătiți de antrenorul Vasile Ilinca. Cozia este debutantă în Liga a III-a, dar, cu același sprijin intens de care s-a bucurat în ultimele sezoane (inclusiv din partea suporterilor din stațiune), atunci când evolua la nivelul primei ligi județene, suntem convinși că echipa de pe Valea Oltului va avea rezultate bune, care să o ajute să se mențină la acest nivel valoric.
Meciul de debut al Coziei la nivelul Ligii a III-a este chiar pe terenul unei echipe pe care jucătorii călimăneșteni o cunosc foarte bine, vecina Viitorul din Dăești.