CONSILIUL JUDEȚEAN VÂLCEA și PRIMĂRIA CĂLIMĂNEȘTI vor sprijini Cozia în Liga a III-a


Campioana județului Vâlcea la fotbal, Cozia Călimănești, a câștigat, în urma loviturilor de departajare, meciul decisiv al barajului pentru promovarea în Liga a III-a, în fața echipei Oltul Curtișoara (campioana județului Olt). Astfel, pentru sezonul 2022/2023, Vâlcea va avea cel puțin două echipe în cel de-al treilea eșalon valoric al fotbalului românesc. După mai bine de 30 de ani, orașul Călimănești face iar pasul către fotbalul profesionist, echipa din stațiune alăturându-se, în sezonul viitor, vecinei Viitorul Dăești. Vâlcea mai poate avea însă minim o echipă în sezonul viitor al Ligii a III-a, dacă cel puțin una dintre Flacăra Horezu și Minerul Costești vor fi acceptate de către Federația Română de Fotbal pentru a continua la acest nivel, după ce, în recent-încheiatul sezon competițional, au retrogradat din Liga a III-a.
Această promovare a Coziei vine însă la pachet și cu unele griji pentru oficialii clubului. Nu este un secret faptul că, făcând pasul din fotbalul județean către cel național, costurile pentru «funcționarea» echipei se vor majora substanțial. Pe lângă sponsori privați, Cozia Călimănești se va bucura de sprijin financiar din partea a două instituții publice solide și serioase ale județului nostru: Consiliul Județean Vâlcea și, evident, Primăria Orașului Călimănești. Încă dinaintea disputării meciului de baraj în dublă manșă, președintele Constantin Rădulescu și primarul Florinel Constantinescu au anunțat că vor face toate demersurile pentru ca instituțiile pe care le conduc să sprijine participarea Coziei Călimănești în Liga a III-a în eventualitatea în care echipa va promova în Liga a III-a. Iar cum promovare a venit, celor doi aleși locali nu le rămâne decât să depună toate diligențele pentru a asigura sprijinul pe care l-au promis. Aspecte de care suntem convinși că președintele Constantin Rădulescu și primarul Florinel Constantinescu se vor ocupa cu prioritate!
„Așa cum am procedat și în cazul celorlalte echipe vâlcene din Liga a III-a, Dăești, Costești și Horezu, le vom fi alături în continuare și vom sprijini financiar și echipa din Călimănești, după pasul reușit către eșalonul trei fotbalistic. Felicitări și multă baftă în Liga a III-a!”, a declarat președintele Constantin Rădulescu.