După întâlnirea cu viceprimarul Râmnicului, Rufă ar putea anunţa astăzi pe ce stadion va juca CSM


Vineri, patronul celor de la CSM Râmnicu Vâlcea, omul de afaceri ilfovean Cătălin Rufă, şi viceprimarul Râmnicului, Eduard Vârlan, s-au întâlnit la sediul primăriei pentru a încerca să lămurească, în ceasul al treisprezecelea, o chestiune foarte importantă ce a surescitat interesul şi orgoliul iubitorilor fotbalului vâlcean. Atât de mult speculata mutare a CSM-ului râmnicean la Reşiţa (zvonurile fiind alimentate şi de faptul că actualul antrenor de la Vâlcea, Alexandru Pelici, este finul primarului municipiului din Valea Domanului) poate ajunge astăzi la un deznodământ, Rufă afirmând că va lua o decizie finală cât de curând, cel mai probabil la începutul acestei săptămâni.

Aşa cum se cunoaşte, întregul „război rece” din fotbalul vâlcean, între CSM şi Damila Măciuca, purtat la distanţă, mai mult prin intermediul declaraţiilor de presă, a luat naştere după ce oficialii formaţiei din sudul judeţului nostru şi-au manifestat intenţia de a folosi Stadionul „Municipal” din Râmnicu Vâlcea, solicitând acordul Primăriei. Însă, chiar dacă, de principiu, oficialităţile locale şi-au dat „girul” ca Damila să joace pe „Municipal”, patronul de la CSM a luat „foc” când a aflat că este posibil să împartă stadionul cu rivala din Măciuca şi a început să ameninţe că mută echipa râmniceană la Reşiţa.


Cine plăteşte datoriile de 3 miliarde?


În urma discuţiilor purtate vineri la sediul administraţiei locale, viceprimarul Eduard Vârlan a anunţat că între instituţia pe care o reprezintă şi omul de afaceri ilfovean (cel care deţine 51% din Club Sportiv Municipal) nu s-a ajuns încă la un acord în privinţa locului în care va evolua CSM din toamnă. Din contră, se pare că au apărut mai multe probleme, existând restanţe de peste 3 miliarde lei vechi la utilităţi, pe care nimeni nu este dispus să le achite.

„Domnul Rufă vrea să mute echipa la Reşiţa. I-am spus să rezolve problema cu datoriile şi numai atunci poate pleca. Nu am avea cum să îl ţinem cu forţa aici, dacă el doreşte să plece. Dar nu vreau să se interpreteze că îl dă cineva afară, el mi-a spus clar că vrea să plece pentru că are ofertă mai bună de la Reşiţa. Mai trebuie să rezolve problemele conform acordului. El nu are ce ne reproşa, noi am dat ce am promis. Clubul are însă datorii de peste trei miliarde de lei vechi la Apavil. Mi-a spus că s-au folosit de utilităţi Poliţia şi alte cluburi, dar eu nu am nici o hârtie scrisă în acest sens”, a mărturisit „vicele” Vârlan.


Tot vineri, Rufă a purtat discuţii cu senatorul Niţu


Conform unei informaţii apărută în publicaţia online liga2.prosport, se pare că, tot în cursul zilei de vineri, dar înainte de a sosi la Primărie, Cătălin Rufă a ajuns la sediul societăţii Damila, acolo unde a discutat cu senatorul Dan Niţu, marele său rival pe plan fotbalist judeţean. Conform aceleaşi surse, după încheierea discuţiilor, patronul Damilei a declarat: „Pe mine mă interesează doar să găsim o modalitate prin care să pot să joc şi eu în Zăvoi, nu îmi doresc să plece CSM. Dacă însă Cătălin Rufă îşi doreşte să plece, e problema lui. Cred că luni vom anunţa public ceva, acum sunt doar discuţii”.