DRAMATIC E PUȚIN SPUS! DSP a anunțat câți vâlceni infectați au murit în ultimele 24 de ore


Sistemul de sănătate vâlcean a gâfâit (aproape să își dea duhul!) în ultimele șase săptămâni! DSP Vâlcea a raportat decese după decese în ultimele 40-50 de zile, aproape la fel de multe cât raportase în primele 350 de zile de la izbucnirea pandemiei. Iar furia cu care «valul trei» a lovit județul nostru încă se mai simte în Vâlcea și nu se traduce oricum, ci prin vieți curmate. Dacă în după-amiaza de marți, 4 mai 2021, Vâlcea avea înregistrate exact 400 de decese provocate de infecțiile cu Coronavirus, în după-amiaza de miercuri, 5 mai, Direcția de Sănătate Publică anunța că acest fatidic indicator ajunsese la 405 cazuri!
Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 16.110 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 127 persoane confirmate pozitiv. Starea de sănătate a acestora este următoarea: 17 – asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 98 au forme medii și 12 sunt internate în secția ATI. În județ, sunt active patru focare de SARS-CoV-2, acestea fiind identificate la agenți economici și un centru rezidențial.
„În baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 56.915 de teste prin tehnica RT-PCR. Conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 40.346 teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 97.261 de teste în județul Vâlcea. În baza Legii nr. 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, 164 de persoane se află în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 112 persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu). Menționăm ca datele sunt în continuă dinamică”, au transmis, miercuri după-amiaza, reprezentanții DSP Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea