Două incendii într-o zi la Bujoreni


Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” au intervenit în data de 31 octombrie, ora 04.01, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un buncăr metalic de depozitare a rumegușului pentru centrala termică a unei fabrici de mobilă din comuna Bujoreni, sat Olteni. Până la stingerea incendiului, au ars: sacii de filtrare a rumegușului și rumegușul existent în buncărul de depozitare. După aproximativ o oră, de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să producă alte pagube. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat de la scânteile produse la sistemul de alimentare al centralei termice, unde rumegușul era folosit ca și combustibil pentru încălzire.
În aceeași zi, pompierii militari au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs în gospodăria unui localnic din localitatea Bujoreni. Flăcările s-au declanșat în interiorul bucătăriei unde proprietara a încercat să aprindă focul folosind incorect combustibil lichid. În momentul aprinderii focului, flăcările au distrus elemente de mobilier aflate în interior. Din nefericire, proprietara locuinței și fiul acesteia au suferit arsuri pe membrele superioare și inferioare.
După aproximativ o jumătate de oră de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage la restul imobilului.