Domn’ Cîlea, aţi rezolvat tichetele, urmează medicamentele?


Cilea_fericit• pacienții Spitalului Județean își cumpără medicamentele și consumabilele sanitare cu bani din buzunar
• pentru ce contribuim la fondul de sănătate? pentru salarii, tichete de masă, curentul și apa din unitățile sanitare, pentru delegațiile și diurnele șefilor, sau pentru servicii de sănătate atunci când ne îmbolnăvim?


După cum am văzut într-un articol recent, angajații Spitalului Județean de Urgență au motiv de bucurie: Consiliul Județean, instituția care administrează unitatea medicală, a găsit soluția și cadrele medicale beneficiază de tichete de masă. Nu-l criticăm pe președintele Consiliului Județean; din contră, știm că au fost destule situații când a intervenit și a găsit o soluție de mai bine. Tocmai de aceea, între­barea noastră este: Nu găsiți, domn’ preșe­dinte, și o soluție ca oamenii care sunt internați în spital să nu mai plătească medicamentele și materialele sanitare?

Am aflat dintr-o sursă sigură, chiar din instituția condusă de șeful județului, „cât de secretoasă este doamna Săliște”. „Domnul Cîlea nici nu știa că salariații nu-și iau bonurile de masă. De-aia a fost așa înverșunat și a reacționat prompt. A luat legătura cu Alin Voiculeț, președinte-director CAS Vâlcea, care, la rândul său, a intervenit pe lângă CNAS și s-au alocat fondurile pentru tichete. E un lucru normal, stipulat și-n contractul colectiv de muncă”, ne-a precizat sursa noastră. Aflând toate acestea, ne gândim că poate, o nouă intervenție a președintelui Cîlea, dar și a con­ducerii CAS Vâlcea ar mai rezolva problema plății medicamentelor și a materialelor sanitare din spital. Poate am mai reduce din cheltuieli și nu am mai plăti, pentru cinci zile de spitalizare, aproximativ 450 lei (experiență proprie).

Este strigător la cer ca după mii și zeci de mii de lei opriți din salariu pentru sănătate, oamenii care au nevoie de tratament în spital să fie nevoiți să și-l  plătească tot din buzunar, cu tot cu celelalte materiale sanitare. Cât mai durează această bătaie de joc la adresa oa­me­nilor? Avem nevoie de o poziție tranșantă din partea guvernului pe care-l reprezentați și, de ce nu, și a dumneavoastră ca reprezentant al județului. Ce ziceți domnu’ Cîlea, vă băgați?