Billa face „importuri” de viermi vii din Thailanda!


• problema este că aceştia ajung, în stare naturală, în pulpele de pui prăjite


Un angajat al Primăriei Râmnicului a avut ieri parte de o surpriză mai puţin plăcută. Înfometat nevoie mare, omul nostru a mers la hipermarketul din bu­ri­cul târgului pentru a-şi cumpăra câteva pulpe de pui prăjite de mai mare frumu­seţea. Numai că, înainte să se înfrupte din bucatele alese, a descoperit că un vierme cât se poate de viu şi natural, se plimba nestin­gherit prin aces­tea, doar atenţia aju­tându-l pe angajatul Pri­măriei să nu se „prico­p­seas­că” cu deli­catesa speci­fică mai de­grabă ţărilor asia­tice, decât „ci­vili­za­telor” state din Uniunea Europeană.

Oripilat şi stânjenit de situaţie, func­ţionarul public s-a adresat unei instituţii menită să rezolve tocmai astfel de cazuri, binecunoscutul Oficiu Judeţean pentru Protecţia Consumatorului. Nu­mai că, surprizele neplăcute au con­ti­nuat, iar angajatul Primăriei a primit un răspuns aproape halucinant: în instituţia cu pri­cina nu se afla nimeni disponibil să cons­tate dacă plângerea este sau nu înte­me­iată, cu toţii fiind plecaţi pe teren, ocupaţi cu chestiuni „mult mai impor­tan­te”! Aces­ta a dorit să aştepte în sediul OJPC până la sosirea cuiva plecat pe teren, dar i s-a sugerat să revină.. a doua zi! (probabil în speranţa că viermele nu va supravieţui sau persoana în cauză se va răzgândi şi nu va mai depune nici o plângere).

Rămas cu problema nerezolvată şi cu drepturile de cetăţean european călcate în picioare, angajatul Primăriei a decis să vină la redacţia noastră pentru a ne spune păsul, a ne oferi o fotografie cât se poate de edificatoare şi a trăi cu speranţa că cineva va citi aceste rânduri şi se va (auto)sesiza.

Tocmai de aceea ne întrebam, retoric, în titlul acestui articol, oare un hipermarket de talia Billa a ajuns să facă importuri de viermi vii din Thailanda sau alte ţări asiatice şi, mai mult decât atât, să îi „comercializeze”, în stare cât se poate de naturală, în pulpele de pui prăjite?! Sau poate că toată această tergiversare inexplicabilă de la Oficiul pentru Protec­ţia Consumatorului nu are decât rolul de a oferi răgazul necesar celor de la Billa pentru a „rade” de pe rafturi tot lotul de pulpe cu viermi?