Doi tineri, SALVAȚI ÎN MIEZ DE NOAPTE de jandarmii vâlceni!


Echipajul de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Voineasa a fost solicitat duminică seara, în jurul orelor 17.00, printr-un apel 112, să intervină pentru doi turişti vâlceni aflaţi în dificultate pe Vârful Fratoşteanu din nordul județului.
„În urma apelului, s-a constituit un echipaj de jandarmerie care a plecat în căutarea turiştilor şi care a păstrat în permanenţă legătura cu aceştia pentru o locaţie cât mai exactă. După aproximativ o oră şi jumătate de căutări, turiştii au fost găsiţi epuizaţi şi înfriguraţi la Stâna Fratoşteanu”, au informat jandarmii vâlceni.

Cum s-au rătăcit cei doi?

Turiştii, un bărbat şi o femeie cu vârste cuprinse între 23-24 de ani, au mărturisit jandarmilor că după ce au lăsat de dimineaţă autoturismul parcat la Curmătura Vidruţei s-au plimbat pe traseul marcat, iar la întoarcere au decis să meargă pe alt drum. După lăsarea întunericului şi-au dat seama că s-au rătăcit, moment în care au solicitat ajutor prin apelul unic 112. Au fost îndrumaţi să se deplaseze cu ajutorul GPS-lui de pe telefon către Stâna Fratoşteanu pentru a fi preluaţi de către jandarmi.
„Cei doi nu au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost conduşi în siguranţă până la Curmătura Vidruţei, unde se afla autotursmul personal al acestora. Tinerii le-au mulţumit jandarmilor pentru ajutor şi au plecat spre casă”, au mai informat jandarmii vâlceni.
• Material realizat cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea