„Doctorul” chiar a găsit leac pentru jocul municipalilor!


nkongue_christian3• CSM – Luceafărul Oradea 1-1

Sâmbătă, Stadionul „Municipal” din Râmnicu Vâlcea a găzduit o interesantă dispută între două echipe care, deşi în mod cert pot mai mult, încă se mai „caută”, în tentativa de a descoperi formule şi tactici optime de joc. Bihorenii de la Luceafărul Oradea au început mult mai bine turul campionatului în comparaţie cu gruparea râmniceană (aflată în acel moment sub bagheta tehnicianului Constantin Schumacher), dar încheie „şchiopătând”, remizele şi înfrângerile fiind rezultatele „favorite” ale echipei de pe malul Crişului. De partea cealaltă, după un început dezamăgitor, CSM Râmnicu Vâlcea s-a redresat treptat, fosta „lanternă roşie” avansând în clasament cu Laurenţiu Tudor pe banca tehnică, cel supranumit „Doctorul” fiind artizanul acestei reveniri, dar şi a celor cinci partide consecutive încheiate fără înfrângere.

Doar două minute de fotbal total în Zăvoi

„Vecine” în partea inferioară a clasamentului Seriei Vest şi având unele dintre cele mai slabe ofensive din campionat, CSM Rm. Vâlcea şi Luceafărul Oradea au început jocul de sâmbătă, cum altfel, decât foarte timide în atac. După câteva „târcoale” date prin preajma careului advers, municipalii se „frig” repede în apărare, un contraatac purtat în mare viteză de fotbaliştii bihoreni producând prima modificare a tabelei de marcaj în minutul 11. Vârful István Svarczkopf este „servit” excelent de către un coechipier, acesta înscriind graţie unui şut bine plasat, imposibil de parat de către experimentatul goal-keeper Robert Tufişi. Probabil euforici după înscrierea golului, peste numai un minut, bihorenii comit o greşeală aproape identică cu cea care a dus la golul marcat în poarta râmnicenilor. Fundaşii orădeni fac „marcaj larg” la Christian N’Kongue, francezul de la CSM scapă singur cu portarul advers şi îl învinge pe acesta cu un şut puternic.

Pe parcursul partidei, ambele formaţii şi-au mai trecut în cont ocazii de a marca, însă toate au fost irosite. CSM Râmnicu Vâlcea a încheiat astfel cu o remiză turul campionatului, adăugând încă un punct la „zestrea” de unsprezece agonisită anterior şi va „ierna” pe treapta a zecea în clasamentul Seriei Vest.