„Doctorul” a găsit leac pentru jocul municipalilor


NKongue_christian1• CSM Râmnicu Vâlcea – Unirea Alba Iulia 3-2

Fotbaliştii de la CSM Râmnicu Vâlcea au spart în sfârşit „gheaţa” cu Laurenţiu Tudor şi Sorin Bucuroaia pe banca tehnică şi au izbutit primul succes în cele aproape treizeci de zile trecute de când cei doi antrenori au preluat destinele clubului din Parcul Zăvoi. Aflată într-o gravă criză financiară, cu jucătorii neplătiţi de mai multe luni, Unirea Alba Iulia s-a dove­dit un adversar mai arţăgos decât se anticipa, experimentatul tehnician Stelian Gherman demonstrând că ştie să îşi motiveze elevii chiar şi în astfel de condiţii, deloc propice practicării fotbalului profesionist.

Traore – omul decisiv în prima repriză

După preluarea tricoului cu numărul opt de la francezul Christian N’Kongue, ivorianul Lajo Traore pare să se „lipească” tot mai mult de gol. Africanul a început titular în jocul de sâmbătă cu Unirea Alba Iulia şi a reuşit să marcheze singurul gol al pri­mei părţi, în minutul 25. Lajo Traore a beneficiat atunci de o centrare foarte bună, expediată de mijlocaşul Octa­vian Vasile din flancul stâng al ofen­sivei vâlcene, fotbalistul de culoare având de îndeplinit o simplă forma­litate, învingându-l cu siguranţă din numai şase-şapte metri pe portarul advers Tiuţ.

Însă, ardelenii nu s-au lăsat învinşi prea uşor şi au început în forţa repriza secundă. Mijlocaşul Găldean a profitat în minutul 52 de o ieşire neinspirată a portarului vâlcean Tu­fişi, lobându-l spectaculos de la limita suprafeţei de pedeapsă. Apos­trofaţi serios de pe marginea terenului de către „doctorul” Laurenţiu Tudor pen­tru primirea golului, râmnicenii reac­ţionează rapid şi în minutul 55 reuşesc să revină în avantaj pe tabela de marcaj. Atacantul Constan­tin Stoica a marcat atunci cu un şut puternic, expediat din interiorul careului mare advers, mingea trimisă de acesta poposind în poarta alba-iuliană în pofida încercărilor disperate ale apărătorilor ardeleni de a evita primirea celui de-al doilea gol.

Soarta partidei a fost pecetluită în minutul 88, atunci când Constantin Stoica a făcut „dubla” pentru CSM. Chiar dacă ardelenii au mai punctat încă o dată imediat după ce au înca­sat al treilea gol (Petrescu, min. 89), gruparea din Parcul Zăvoi a fost cea care şi-a adjudecat cele trei puncte puse în joc, tabela indicând la final scorul de 3-2. CSM a rămas şi după acest succes pe ultimul loc al clasa­mentului Seriei Vest, egalând la punc­te pe FC Olt Slatina (fiecare cu câte şapte), dar având un golaveraj infe­rior oltenilor. Etapa viitoare, fotbaliştii pregătiţi de Laurenţiu Tudor vor avea un meci extrem de dificil, ei urmând să se deplaseze la Braşov, acolo unde vor întâlni liderul Corona.

N’Kongue şi-a prezentat fetiţa publicului din Zăvoi

Imediat după încheierea partidei cu Unirea Alba Iulia, francezul Chris­tian N’Kongue (foto) şi-a dat jos tricoul de joc şi a rămas în altul care avea impri­mată poza fetiţei sale, născută în urmă cu numai câteva săptămâni la Paris. Aflat chiar în faţa spectatorilor de la Tribuna I a stadionului „Muni­ci­pal”, jucătorul de culoare a mimat faptul că şi-ar legăna propria fiică, primind aplauze la scenă deschisă.