Cursa pentru promovare continuă!


• Damila Măciuca – FC Olt Slatina 2-0

Cele două reprezentante ale jude­ţului nostru în cel de-al doilea eşalon al fotbalului românesc au încheiat victo­rioase sâmbătă partidele contând pentru etapa cu numărul unsprezece. Chiar dacă jucătorii ambelor formaţii veneau după înfrângeri suferite în cadrul etapei anterioare, Erik Lincar şi Laurenţiu Tudor au demons­trat cu acest prilej că ştiu să îşi moti­veze elevii şi atunci când echipa tra­versează o perioadă mai dificilă. To­tuşi, fără a minimiza eforturile depuse de cele două grupări vâlcene în parti­dele susţinute sâmbătă, se poate preciza faptul că, atât Damila, cât şi CSM au întâlnit nume „palide” ale ligii secunde, degringolada fiind unul dintre cuvintele de ordine în angre­najul oltenilor de la Alro Slatina sau al ardelenilor de la Unirea Alba Iulia.

Voinea_albert1„El Comandante” Albert Voinea

Un bistriţean de numai douăzeci de ani, aflat în proprietatea clubului Pandurii Târgu Jiu, dar împrumutat pentru acest sezon la Damila Măciuca, pare să scrie istorie pe meleaguri vâl­cene. Albert Voinea este de departe cel mai important marcator al formaţiei pre­gătite de Erik Lincar în acest se­zon, punctând de opt ori în cele zece partide susţinute de alb-verzi pe cea de-a doua „scenă” a fotbalului româ­nesc.

Aşa cum s-a întâmplat şi sâmbătă, atunci când Damila a întâlnit la Drăgă­şani pe FC Olt Slatina, golurile înscrise de Albert Voinea au fost extrem de preţioase, ele stabilind „direcţia” în care au mers cele trei puncte puse în joc. Tânărul bistriţean a marcat în minutele 3 şi 38 (ultimul din penalty), reuşitele sale păstrând invincibilitatea Damilei pe propriul teren şi aducând un succes care o menţine în lupta către o promovare nesperată în Liga I. În plus, Albert Voinea are şi satisfacţii personale graţie celor opt goluri reu­şite în primele unsprezece etape, el fiind unul dintre cei mai importaţi mar­ca­tori din ambele serii ale Ligii a II-a.

Damila rămâne pe podiumul clasamentului

Victoria fotbaliştilor pregătiţi de Erik Lincar s-a dovedit şi mai impor­tantă în contextul rezultatelor pozitive obţinute de două cele formaţii care se aflau înaintea Damilei în ierarhia Seriei Vest. Liderul Corona Braşov a smuls in-extremis un punct în partida susţi­nută în compania bihorenilor de la Luceafărul Oradea, iar ACS Poli Timi­şoara a reuşit o victorie de prestigiu, chiar în propriul fief al celor de la FCM Târgu Mureş, una dintre cele mai experimentate formaţii ale Seriei Vest. Astfel, prin succesul cu FC Olt Slatina, Damila acumulează douăzeci de puncte şi păstrează locul al treilea în clasament, fiind depăşită doar la golaveraj de bănăţenii de la Poli Timişoara. Poziţia de lider rămâne în continuare ocupată de Corona Braşov, cu 24 de puncte. Runda viitoare, pro­gramată în data de 10 noiembrie, Damila va sta. Aşa cum se cunoaşte, campionatul Seriei Vest a început cu un număr impar de echipe şi, prin rotaţie, fiecare dintre cele cincispre­zece formaţii va trebui să stea un meci în tur şi unul în retur.