Corona Brașov a fost exclusă din Cupa EHF! Clasamentul Ligii Florilor ar putea fi bulversat dacă echipa de sub Tâmpa va fi retrogradată!


Federația Română de Handbal nu s-a pronunțat până în acest moment în niciun fel cu privire la situația echipei de handbal Corona Brașov în urma scandalului folosirii terapiei cu laser intravenos, procedură la care se presupune că ar fi apelat 17 sportive din lotul echipei brașovene. Inițial, numărul acestor sportive se ridica la 19, dar Aliciei Gogîrlă și Andreei Chiricuță le-au fost ridicate suspendările temporare, dovedindu-se că ele nu au fost supuse terapiei cu laser intravenos. Acum, oficialii Federației Române de Handbal se află în fața unei situații foarte ingrate. Ei trebuie să verifice și să stabilească în mod clar și fără echivoc (probabil și cu ajutorul unei experți în domeniu) dacă celelalte 17 jucătoare au fost supuse unei asemenea terapii. Dacă se va confirma această situație, FRH va trebui să le suspende pe jucătoare!
Iar eventuala suspendare a celor 17 jucătoare ar conduce inevitabil și la retrogradarea echipei Corona Brașov din Liga Florilor de handbal feminin, aceasta venind după eliminarea acestei formații din grupele Cupei EHF, după recenta decizie a forului european de specialitate. Aici ar rămâne discutabilă și posibila eliminare a formației brașovene din Cupa României, deși această decizie ar putea fi considerată abuzivă numai pe considerentul că întrecerea nu a început încă, iar Corona ar putea trimite pe teren doar jucătoare care nu se află pe lista celor 17!

Retrogradarea Coronei ar avantaja CSM București în lupta pentru titlu cu SCM Râmnicu Vâlcea

În eventualitatea în care Corona Brașov va fi retrogradată din Liga Florilor de handbal feminin, echipei de sub Tâmpa îi vor fi anulate toate rezultatele obținute în cele unsprezece meciuri pe care le-a disputat în prima parte a campionatului. Dacă se va întâmpla așa, Corona va putea evolua doar din luna septembrie a anului viitor (în sezonul 2020/2021) însă în liga secundă. Abia din vara anului 2021 Corona ar putea să revină în Liga Florilor, însă numai dacă va obține promovarea din eșalonul al doilea valoric spre primul eșalon.
Aproape de finalul turului de campionat, Corona Brașov se află pe locul al doilea în clasament, având 26 de puncte după unsprezece meciuri disputate. Primul loc este ocupat, cum se cunoaște, de SCM Râmnicu Vâlcea, care are 27 de puncte după zece meciuri disputate. Pe locul al treilea se află CSM București, cu 22 de puncte după zece meciuri disputate. Echipa din Capitală a jucat deja contra Coronei în acest sezon, la Brașov, unde a înregistrat o remiză. Dacă rezultatele Coronei vor fi anulate, Bucureștiul ar pierde un punct și ar ajune la «cota» 21 (deci la șase puncte în spatele SCM-ului). Totuși, echipa din București s-ar putea apropia la trei puncte de SCM Râmnicu Vâlcea în ultima etapă a turului, programată la mijlocul lunii ianuarie. Atunci, echipa vâlceană ar trebui să întâlnească formația brașoveană, iar în eventualitatea în care Corona va fi retrogradată, SCM Râmnicu Vâlcea va sta în ultima etapă (când CSM București ar putea câștiga trei puncte). Un astfel de scenariu, chiar dacă este pur ipotetic, ar putea avantaja echipa bucureșteană deoarece, dacă distanța dintre CSM și SCM ar fi de doar trei puncte la finalul turului, în meciul retur dintre cele două mari rivale, care se va disputa la București, CSM ar putea lua, printr-o victorie la două goluri, prima opțiune pentru câștigarea titlului de campioană!