DESPRE BASCHET… cu entuziasm și sete de performanță!


Așa cum ați mai aflat din paginile ziarului nostru, de vreo câteva luni, la Vâlcea s-a dat startul unui amplu proiect sportiv, care vizează îndrumarea tinerilor către sport, atât către cel de masă (în general), dar și către cel de performanță. Activitățile, organizate pe mai multe secții, printre care volei, baschet, fotbal, se desfășoară în cadrul Clubului Sportiv Vâlcea 1924, înființat de Consiliul Județean.
O nouă veste despre modul în care se organizează noul club (la care există deja tineri înscriși, care participă la antrenamente și, în curând, și la competiții naționale) ne-a sosit chiar zilele acestea. Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea, și colegii săi din managementul clubului au reușit să «transfere» un nume important și cunoscut din baschetul românesc și european: Angel Santana.
Santana s-a născut în anul 1977, în Spania, la Las Palmas. În România a ajuns în anul 2004, după ce a jucat baschet la nivel universitar în SUA, apoi în alte țări europene, precum Germania, Belgia sau Franța. În anul 2010 a obținut cetățenia română și a fost liderul echipei naționale de baschet 3X3, care a câștigat primul Campionat European, desfășurat în 2014, chiar la București. În cadrul clubului, Santana va pune accentul pe dezvoltarea tinerilor noștri prin antrenamente individuale.
„Miercuri, 21 septembrie 2022, am avut plăcerea să-i cunosc, să le strâng mâna, dar și să-i văd la antrenament pe tinerii noștri baschetbaliști înscriși în cadrul CS Vâlcea 1924. Le-am urat mult succes în competiții și sunt convins că vor obține rezultate foarte bune. De asemenea, i-am urat «bun venit!» la CS Vâlcea 1924, lui Angel Santana, un nume mare pentru baschetul românesc, primul și ultimul campion european de baschet 3X3. Cu Santana alături, completăm echipa și asigurăm mijlocele de progres tehnic, fizic și mental pentru sportivii noștri. Mă bucur că reușim să aducem la Vâlcea oameni valoroși, care vor pune umărul la ceea ce ne dorim noi: să reînviem mișcarea sportivă din județul Vâlcea și să ne îndreptăm spre performanță!”, a declarat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.