Descentralizarea sportului, privită cu ochi buni în judeţul nostru


• „Nu vom mai fi nevoiţi să facem drumuri la Bucureşti pentru a primi fonduri”, susţine avocatul Dumitru Drăguţă, director CS Chimia

După mult discutatul subiect al regionalizării, iată că Guvernul vine cu o altă propunere, numită descentralizarea sectoarelor importante din administraţia naţională, prin care managementul celor mai multe activităţi, dar şi finanţarea acestora, va trece în sarcina Consiliilor Judeţene. Cum această măsură pe care Guvernul doreşte să o implementeze nu putea trece neobservată nici în lumea sportului, am decis să discutam pe marginea ei cu o persoană ce deţine decenii de experienţă în acest domeniu şi care ne-a putea edifica pe deplin asupra avantajelor şi/sau dezavantajelor pe care le-ar aduce. Conform opiniei avocatului Dumitru Drăguţă, directorul Clubului Sportiv Chimia Râmnicu Vâlcea, noua reglementare ar aduce multiple beneficii sportului din fiecare judeţ, instituţiile sportive care ar trece în subordinea Consiliilor Judeţene putând obţine mai uşor fonduri decât o făceau până în acest moment, când banii veneau direct de la Bucureşti. Totuşi, trebuie remarcat şi faptul că, în judeţele în care Consiliile Judeţene nu se pot mândri cu bugete generoase, aşa cum într-o mică sau mai mare măsură este şi cazul CJ-ului din Vâlcea, este posibil ca fondurile direcţionate pentru latura sportivă să nu fie chiar pe placul tuturor directorilor de instituţii.

„Mă bucură în mod deosebit iniţiativa Guvernului României numită descentralizare. Consider că, în sportul dintr-un judeţ, precum cel al nostru, descentralizarea este benefică. Prin aceasta, noi ca şi instituţie vom trece în subordinea Consiliului Judeţean şi ne va fi mult mai uşor să ne adresăm conducătorilor acestui judeţ atunci când vom avea nevoie de fonduri. Gândiţi-vă numai de câte ori eram nevoiţi să mergem la Bucureşti pentru a ne spune păsurile. Aşa, nu vom mai fi nevoiţi să facem drumuri la Bucureşti pentru a primi fonduri. Repet, eu sunt de părere că această descentralizare este o idee bună” (…) „Însă, cum ştiu faptul că există şi voci împotriva descentralizării, vreau să precizez că nu cunosc ce implicaţii va avea această formă de organizare în alte sectoare. Eu mă limitez doar la sport şi cred că aici descentralizarea este benefică”, a declarat, în exclusivitate pentru cotidianul „Curierul de Vâlcea”, avocatul Dumitru Drăguţă, directorul Clubului Sportiv Chimia Râmnicu Vâlcea.