CS Şirineasa, FC Băbeni şi Flacăra Horezu, „trio-ul” care a pus stăpânire pe campionatul judeţean


Week-end-ul trecut, în „Elita” fotbalului vâlcean s-a disputat o nouă rundă. Cu puţine meciuri în care să se întâlnească formaţii de valori apropiate, etapa din Seria Sud a fost una dezechilibrată, în care care favoritele au făcut „instrucţie” cu sparring-partenerii ieşiţi în cale. Aşa se face că, în partidele disputate pe stadioanele din Băbeni şi Drăgăşani, gazdele s-au impus la diferenţe confortabile de scor, în timp ce „experţii” din Popeşti au câştigat fără drept de apel pe terenul Victoriei Frânceşti (scor 0-5). Mai echilibrat decât se anticipa a fost jocul de la Orleşti, unde liderul CS Şirineasa a depăşit cu ceva dificultăţi gazdele de la Voinţa (scor 0-2). Singurul rezultat puţin scontat a apărut la Mădulari, unde Club Sportiv din localitate a obţinut doar o remiză în faţa nou-promovatei Unirea Tomşani.

În urma disputării meciurilor din etapa a XI-a, situaţia din clasamentul Seriei Sud s-a clarificat şi mai mult, numărul echipelor care par capabile să se califice în play-off restrângându-se la patru. Însă, dintre acestea patru, două sunt cu adevărat invincibile, CS Şirineasa şi FC Băbeni, acestea acumulând maximul de puncte posibil până în acest moment, treizeci din zece meciuri (mai trebuie precizat că, din cauza numărului impar al formaţiilor care activează în Seria Sud, în fiecare etapă o echipă este nevoită să stea).


Rezultate Seria Sud (etapa a XI-a)


Victoria Frânceşti – Experţi Popeşti 0-5

FC Băbeni – CSM II Rm. Vâlcea 4-1

Unirea Drăgăşani – Oltul Ioneşti 8-0

Voinţa Orleşti – CS Şirineasa 0-2

Olteţul Alunu – Zorile Scundu 3-0

CS Mădulari – Unirea Tomşani 2-2

CS Şuşani – Viitorul Valea Mare 4-4

AS Creţeni a stat


Clasament Seria Sud:
CS Şirineasa 30p, FC Băbeni 30p, Unirea Drăgăşani 24p, Experţi Popeşti 23p, Olteţul Alunu 16p, CS Mădulari 15p, Oltul Ioneşti 13p, Voinţa Orleşti 13p, CSM II Râmnicu Vâlcea 12p, Victoria Frânceşti 12p, Unirea Tomşani 12p, Viitorul Valea Mare 8p, AS Creţeni 7p, Zorile Scundu 4p, CS Şuşani 2p (primele două poziţii asigură calificarea în play-off-ul pentru desemnarea campioanei judeţene).


Hidro, marea perdantă în Seria Nord


Mutându-ne în partea de nord a judeţului nostru, întâlnim o situaţie asemănătoare celei constatate în sud, plutonul fruntaş fiind alcătuit tot din patru formaţii, cu singura deosebire că, aici, diferenţa dintre acestea este semnificativ mai „consistentă” decât în partea de sud. „Vinovata” se numeşte Hidro Râmnicu Vâlcea, campioana en-titre a judeţului nostru suferind o înfrângere pe terenul vicecampioanei din ultima ediţie, Posada Perişani. Fotbaliştii din Ţara Loviştei s-au impus în ultima rundă, pe propriul teren, în faţa grupării din nordul Râmnicului, reuşind astfel să rămână pe locul secund, în „plasa” liderului din Horezu, Flacăra impunându-se, pe Stadionul „Treapt”, fără probleme în faţa nou-promovatei Viitorul Budeşti (scor 7-0). În alte jocuri ale acestei runde din Seria Nord, Cozia Călimăneşti şi-a consolidat poziţia a treia, dispunând fără probleme, pe propriul teren, de râmnicenii de la AS Căzăneşti (scor 4-1). Surprizele etapei s-au consemnat pe stadioanele din Dăeşti şi Ocnele Mari, acolo unde favoritele au obţinut doar remize în faţa unor formaţii mai slab cotate.


Rezultate Seria Nord (etapa a IX-a)


Foresta Malaia – Topologul Galicea 3-3

Viitorul Dăeşti – Progresul Măldăreşti 2-2

Minerul Ocnele Mari – Stejarul Vlădeşti 1-1

Flacăra Horezu – Viitorul Budeşti 7-0

Unirea Păuşeşti Măglaşi – Lotru Brezoi 5-2

Posada Perişani – Hidro Râmnicu Vâlcea 1-0

Cozia Călimăneşti – AS Căzăneşti 4-1


Clasament Seria Nord:
Flacăra Horezu 27p, Posada Perişani 24p, Cozia Călimăneşti 23p, Hidro Râmnicu Vâlcea 18p, Foresta Malaia 15p, Stejarul Vlădeşti 13p, Viitorul Dăeşti 11p, Topologul Galicea 10p, Unirea Păuşeşti-Măglaşi 9p, AS Căzăneşti 7p, Progresul Măldăreşti 7p, Lotru Brezoi 6p, Viitorul Budeşti 5p, Minerul Ocnele Mari 3p (primele două poziţii asigură calificarea în play-off-ul pentru desemnarea campioanei judeţene).