Deputatul Cazan, co-inițiator al Proiectului de Lege privind schimbul de date între sisteme informatice


Recent, deputatul liberal de Vâlcea Luarențiu Nicolae Cazan a votat, alături de colegii de partid, pentru adoptarea Proiectului de Lege privind schimbul de date între sisteme informatice şi crearea Platformei Naţionale de Interoperabilitate. De altfel, parlamentarul vâlcean a fost unul dintre co-inițiatorii liberali ai acestui proiect.
„În cadrul ședinței de plen am votat pentru adoptarea PL-x nr. 415/2022. A fost vorba despre un Proiect de Lege privind schimbul de date între sisteme informatice şi crearea Platformei Naţionale de Interoperabilitate. Sunt unul dintre co-inițiatorii PNL ai acestei propuneri legislative care are ca și scop promovarea interoperabilității în administrația publică centrală, locală și facilitarea accesului la datele deținute de instituțiile publice a persoanelor juridice de drept privat sau persoane care exercită profesii liberale reglementate actorilor privați și viceversa, cu asigurarea securității și confidențialității schimbului de date”, a explicat deputatul liberal.

Ce este Platforma Națională de Interoperabilitate?

„Platforma Națională de Interoperabilitate va fi gestionată de către Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) și este necesară în vederea îndeplinirii scopului propunerii legislative. Unul dintre avantajele acestui act normativ este reducerea sarcinilor administrative. Există o nevoie la nivelul comunității, aceea de digitalizare a administrațiilor publice pentru a economisi timp, a reduce costurile, a spori transparența și de a îmbunătăți atât calitatea datelor, cât și furnizarea serviciilor publice. Creșterea încrederii mediului de afaceri și a cetățenilor în administrația publică este un obiectiv al PNL prin parlamentarii săi”, a mai punctate Laurențiu Cazan.