Defensiva, punctul forte al Damilei în meciurile de pregătire


• în opt partide, „verzii” au încasat doar trei goluri
 

Deşi oficialii clubului din Măciuca s-au văzut nevoiţi, la începutul acestui an, să caute un nou antrenor, în urma demisiei lui Erik Lincar, decizia de a-l aduce pe Claudiu Niculescu la timonă se dovedeşte una tot mai inspirată. Într-un interval scurt de timp, fostul atacant dinamovist a reuşit să construiască o echi­pă solidă, cu care a obţinut rezultate foarte bune în meciu­rile amicale. Însă, şi mai important de remarcat ar fi faptul că, pe lângă cele patru victorii, trei remize şi o înfrângere înre­gist­rate în opt partide de verificare, angrenajul gândit de Niculescu se dovedeşte unul fezabil, care funcţionează ca un tot unitar, capabil să depăşească defensivele adverse, dar şi să se apere foarte bine.

Cucui şi Deaconescu, „implanturi” reuşite în apărare

Ca un paradox, formaţia pregătită de fostul mare atacant a excelat, până acum, tocmai la capitolul defensivă. Dacă în pri­mele trei partide de pregătire, disputate în compania formaţiilor Flacăra Horezu, SCM Piteşti şi FC Hunedoara, Damila a primit trei goluri, în următoarele cinci întâlniri, după ce lotul „verzilor” a fost upgradat cu doi fundaşi tineri, dar foarte talentaţi (Rareş Cucui şi Mihai Deaconescu), apărarea a devenit punctul forte. Vâlcenii au reuşit astfel să îşi mai treacă în palmares încă trei victorii şi două remize, fără să primească vreun gol.

Rezultatele complete înregistrate în amicale

Damila – Flacăra Horezu 2-1

SCM Piteşti – Damila 0-0

Damila – FC Hunedoara 1-2

Damila – CS Apă Craiova 1-0

Oroshaza – Damila 0-0

CS Oşorhei – Damila 0-0

Szeged 2011 – Damila 0-2

Damila – FC Caracal 2-0

Munteanu: „Va trebui să îmbunătăţim relaţiile de joc”

După ultimul amical, disputat sâmbătă, pe stadionul „Municipal” din Drăgăşani, în compania formaţiei FC Caracal, preşe­dintele clubului Damila, Lucian Munteanu, a afirmat că este mulţumit de campania solidă de „achiziţii” pe care a dus-o în această iarnă, împreună cu staff-ul său, dar şi de rezultatele înregistrate în partidele de pregătire. El a declarat: „Odată cu meciul de sâmbătă am încheiat pregătirea de iarnă. În ansamblu, suntem mulţumiţi de transferurile pe care le-am făcut şi de rezultatele din meciurile amicale. Am avut o singură înfrângere în opt meciuri, cea cu FC Hunedoara, dar atunci a fost vorba de un moment psihologic, când un jucător de-al nostru s-a accidentat (n. red. este vorba de Ovidiu Mihai). Au fost câteva minute în care fotbaliştii noştri se uitau mai mult pe marginea terenului, să vadă ce se întâmplă cu cel accidentat, iar adversarii au profitat. Va trebui să îmbunătăţim relaţiile de joc şi să realizăm rapid omogenizarea dintre noii veniţi şi cei care au rămas în lot după turul de campionat”.

Niculescu: „Sunt încrezător că putem să obţinem un rezultat pozitiv la Târgu Mureş”

Antrenorul Claudiu Niculescu s-a declarat satisfăcut de evo­lu­ţia elevilor săi în meciul de sâmbătă, dar, asemenea pre­şe­dintelui Munteanu, a precizat că mai este de lucrat la omo­genizarea echipei. Tehnicianul a prefaţat şi partida pe care echipa sa o va susţine la finele acestei săptămâni, la Târgu Mureş, în prima etapă a returului Seriei Vest a ligii secunde. El şi-a exprimat încrederea în calităţile proprilor fotbalişti, fiind opti­mist înaintea confruntării cu una dintre cele mai puternice gru­pări din campionat: „Sunt mulţumit de rezultat. Avem zece jucă­tori noi şi e nevoie de timp pentru a ne omogeniza. Intrăm în linie dreaptă şi trebuie să ne pregătim pentru meciurile oficiale care urmează. Deşi ne aşteaptă un joc foarte greu, sunt încre­ză­tor că putem să obţinem un rezultat pozitiv la Târgu Mureş”.

La finalul turului de campionat, Damila s-a clasat pe poziţia a patra în ierarhia Seriei Vest din Liga a II-a, cu 18 puncte acu­mu­late. Adversara de sâmbătă, FCM Târgu Mureş, ocupă po­ziţia imediat superioară, cu un „activ” de 20 puncte.