Declaraţie politică: am început buna guvernare a ţării


Vladoiu-AurelAm anunţat, prin vocea premierului Victor Ponta, că banii ce vor putea fi recuperaţi de la primarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene ai PDL vor fi folosiţi pentru cofinanţarea proiectelor europene, atât de importante în dezvoltarea ţării. Nu vom proceda aşa cum intoxică opinia publică cei din fostul partid de guvernământ, adică să redistribuim aceste fonduri către primari PSD, PNL sau PC. Soluţia cofinanţării proiectelor europene este cea mai bună pentru România, deoarece, practic, pentru fiecare 20 de euro cheltuiţi vom aduce 80 de euro înapoi. După cum probabil ştiţi, acest angajament a fost luat de guvernul condus de Victor Ponta în faţa reprezentanţilor Fondului Monetar Internaţional şi ai Comisiei Europene. Trebuie date uitării procedurile ascunse ale guvernelor portocalii, care alocau fondurile către clientela de partid, care „cotiza” apoi în campania electorală.

Pentru anul în curs, Guvernul condus de Victor Ponta are deja stabilite măsurile menite să îndrepte cursul economiei naţionale şi să redea românilor încrederea în politicile de guvernare. Pentru anul viitor, Uniunea Social Liberală şi-a propus: implementarea pragurilor diferenţiate de impozitare – firmele şi persoanele cu venituri medii vor plăti impozit de 16%, iar persoanele cu venituri mici vor plăti 8% sau 12%.; reducerea TVA la produsele agricole de bază (TVA va rămâne de 24%, însă producătorul va primi, la prezentarea facturii, 15% înapoi).

Deja, în cadrul Băncii Naţionale a României, a fost creat un organism numit Comitetul National pentru Stabilitate Financiară, condus de guvernatorul Mugur Isărescu şi din care face parte li vicepremierul şi ministrul de finanţe, Florin Georgescu. Astfel, acţiunile Guvernului vor fi coordonate şi gestionate în aceeaşi direcţie cu cele ale BNR. În plus, trebuie spus că evoluţia cursului leu – euro nu a fost o consecinţă a schimbării guvernului, ci a apărut ca urmare a problemelor zonei euro per ansamblu. Guvernul Ponta, prin toate semnalele pe care le-a dat, prin semnalele pe care le-a primit de la instituţiile financiare internaţionale, a contribuit la întărirea încrederii pe pieţele financiare, nu la destabilizare.