De 3 ani, Ambient este alături de vâlceni


La începutul lunii noiembrie, Ambient Vâlcea trăieşte emoţia aniversării. Ambient, unul dintre liderii pieţei autohtone de comerţ cu materiale de construcţii,finisaje şi amenajări interioare inaugura în urmă cu 3 ani la Vâlcea magazinul de pe strada Parcului Industrial nr. 2, ca un modern şi elegant centru comercial care oferă soluţii complete pentru proiectele de construire sau renovare a casei.

Cu mai bine de 40.000 de produse de la peste 1.000 de furnizori, având un showroom de ceramică şi mobilier de 5.000 mp care oferă concepte integrate de design pentru amenajări interioare, Ambient s-a impus în timp scurt drept unul dintre cele mai puternice centre comerciale în domeniul construcţiilor din oraş. În cei 3 ani de la deschiderea magazinului, Ambient a fost mereu pregătit în a oferi clienţilor săi cele mai bune soluţii pentru construcţii şi pentru amenajarea spaţiului interior.

“Vâlcenii ştiu că pot găsi în Ambient un partener de încredere care le oferă soluţii complete pentru renovarea sau construirea locuinţei la preţuri avantajoase. Alături de multitudinea de beneficii pe care le oferă programul Ambient Total,  vâlcenii au acum la dispoziţie şi noul showroom “Galeria cu Idei”, un spaţiu dedicat ideilor: forme, culori, materiale noi și cele mai elegante combinații pentru o casă ideală”  spune Marinică Văduva, Manager Retail Vâlcea.

De asemenea, marile companii de construcţii, firmele de execuţie mici şi mijlocii şi meşterii specializaţi găsesc în Ambient un partener de încredere care le oferă condiţii comerciale avantajoase şi servicii logistice de calitate.

În plus, prin Programul Ambient Total, compania oferă cel mai avantajos pachet pentru construirea şi renovarea locuinţei: discount la materialele de construcţii, recomandare de meşteri specializaţi pe fiecare fază a proiectului, showroom-uri ca sursă de inspiraţie, transport gratuit şi mai ales, consilieri de vânzări specializaţi.

Ambient – 18 ani de succes

3 februarie 1993 – Înfiinţare, capital integral românesc.

1995 – Sunt deschise primele 7 magazine proprii, în Sibiu. Magazinele comercializau materiale pentru finisaje, instalații și produse pentru amenajarea locuinței.

1997 – Se deschide, în Sibiu, primul depozit de materiale pentru construcții într-un spațiu propriu.

1998 – Relansare sub brandul Universal Ambient.

2000 – Universal Ambient se extinde în afara Sibiului prin participare directă sau prin franciză. Primul magazin se deschide la Cluj-Napoca.

2002 – Ambient inaugurează, la Sibiu, primul centru comercial integrat orientat către client, specializat în materiale de construcţii, finisaje şi amenajări din Romania. Purtând numele Casa Ambient şi lansând astfel sloganul „Casa casei tale”, centrul comercial dă startul unui tip nou de comerţ în România.

2003 – 2004 – Are loc inaugurarea centrelor comerciale Casa Ambient din: Bistrița, Mediaș, Sighişoara.

2004 – Este înfiinţată Ambient Logistic Sibiu, care centralizează activitatea logistică necesară reţelei de centre comerciale şi puncte de distribuţie.

2005 – Ambient adoptă o nouă identitate vizuală care răspunde mai bine anvergurii afacerii şi direcţiei strategice. Are loc inaugurarea centrelor comerciale din Alba Iulia şi Cluj Napoca.

2006 – Sunt inaugurate centre comerciale de materiale de construcții, finisaje și amenajări la Târgu Mureș, Deva, Baia Mare și Gheorgheni.

2007 – Ambient devine partener oficial al Programului „Sibiu Capitală Culturală Europeană”, parteneriat care semnifică implicarea Ambient în programul cultural desfășurat pe tot parcursul anului. Parteneriatul continua în fiecare an

2008 – Ambient devine societate pe acțiuni. Ambient SA consolidează afacerea de bază, având capacitatea să asigure proceduri interne unitare şi eficiente, o vizibilitate crescută, standardizare şi replicabilitate.

2008 – Demarează procesul de transformare organizaţională, care are drept scop crearea a două business units, Retail şi Distribuţie, adresate celor două segmente principale de clienţi.

2008 – Are loc deschiderea centrului comercial din Râmnicu Vâlcea.

Iunie 2009 – august 2010 – Are loc un proces de planificare a afacerii pe termen lung. Consolidarea afacerii Ambient. Cele două unităţi de business sunt Retail – reţeaua de 12 centre comerciale adresate clienţilor finali şi Distribuţie – reţeaua de vânzări către clienţii contractuali.

Iunie – noiembrie 2011 – Inaugurarea “Galeriei cu Idei” în Sibiu, Baia Mare, Cluj, Bistriţa, Alba, Vâlcea şi Mureş.

Despre Ambient

Ambient este o companie al cărei capital este integral românesc şi a cărei principală activitate este comercializarea materialelor de construcţii, finisaje şi amenajări interioare.  Înfiinţat  în 1993, Ambient a inaugurat primul DIY din România, în aprilie 2002, la Sibiu. Ambient acoperă întreg centrul ţării cu o reţea de 12 centre comerciale şi 2 depozite logistice. Pentru familiile care construiesc şi renovează, ca şi pentru companiile de construcţii, Ambient este partenerul care se implică direct în soluţionarea dificultăţilor specifice proiectelor acestora. Mai multe detalii despre Ambient sunt disponibile la adresa www.ambient.ro.