Date oficiale: peste jumătate din dascălii vâlceni REFUZĂ VACCINAREA


Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea au prezentat informații legate de intențiile cadrelor didactice de a se vaccina în cadrul campaniei de vaccinare anti-COVID derulată de Guvernul României, prin Ministerul Sănătății.
În rândurile de mai jos vă prezentăm integral comunicatul de presă la care am făcut referire:
„Vineri, 15 ianuarie 2021, Ministerul Educației și Cercetării a făcut publice rezultatele primei etape de consultare cu privire la disponibilitatea de vaccinare anti-Covid-19 a personalului din învățământul preuniversitar. Conform datelor colectate, 167.977 angajați din totalul de 292.872 au declarat că se vor vaccina, procentul fiind de 45,06%.
Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea a diseminat în unitățile școlare din județ informații cu privire la campania de vaccinare pentru persoanele din învățământ. Conform datelor statistice colectate din unitățile de învățământ 46% din personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic și-au exprimat intenția de vaccinare după cum urmează:
• personalul didactic: 45,7%;
• personalul didactic auxiliar: 49,2%;
• personalul nedidactic 43,2%.
La nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean și a Casei Corpului Didactic Vâlcea, 90% din personal dorește să se vaccineze. Începând cu 16 ianuarie 2021, MEC a decis inițierea celei de-a doua etape de declarare a disponibilității de vaccinare până în data de 1 februarie 2021. Data de referință pentru aceste informații este 18 ianuarie 2021.
Informații suplimentare se pot obține pe platform națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19: www.vaccinare-covid.gov.ro.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de comunicare al IȘJ Vâlcea