Damila şi-a găsit „naşul” la Mioveni


Linkar_Erik• neînvins de la preluarea echipei, tehnicianul Erik Lincar a suferit sâmbătă primul eşec

Deşi pornea drept favorită în disputa de la Mioveni, prin prisma poziţiilor ocupate în clasament de cele două formaţii care se întâlneau pe teren, nou-promovata Damila Măciuca a fost nevoită să se recunoscă învinsă pentru prima dată în acest an calenda­ristic, într-un meci din campionat.

Vâlcenii au început mai bine partida de la Mioveni, poarta argeşe­nilor fiind perforată după numai 16 minute de joc. Tânărul atacant Albert Voinea a reuşit un nou gol pentru Damila, în urma unei pase foarte utilă, recepţionată de la Iosif Melcea. Fostul jucător al Pandurilor a scăpat singur pe contraatac, iar din interiorul careu­lui mare l-a învins pe goal-keeper-ul Popescu.

Peste numai şapte minute, fotba­liştii de la CS Mioveni au oferit o repli­că pe măsură începutului mai bun de meci pe care l-au avut elevii lui Erik Lincar, vârful Biceanu, înscriind după o greşeală în defensiva vâlcenilor.

Dezastrul a venit după pauză

Damila a rămas şi după revenirea de la „cabine” destul de prezentă în jumă­tatea de teren adversă, atacantul Bogdan Geantă trecându-şi în cont două şanse importante de a marca, în minutele 46 şi 55. Însă, jocul bun al celor de la Măciuca s-a „tăiat” în minu­tul 70, atunci când centralul brăi­lean Daniel Decă a dictat cu mare lejeritate o lovitură de la unsprezece metri în favoarea argeşenilor. Experimentatul Emil Dică a transformat cu siguranţă penalty-ul, întorcând oarecum neaş­tep­tat scorul în favoarea formaţiei sale. Vâlcenii au căzut psihic din acest moment, Gălan punctând din nou pentru CS Mioveni în minutul 79, la puţin timp după ce tehnicianul acestei echipe, fostul dinamovist Flavius Stoican, îl aruncase în luptă.

Finalul a fost unul de coşmar pentru fotbaliştii pregătiţi de Erik Lincar. Un alt jucător intrat după pauză a pus şi el umărul la una dintre cele mai categorice înfrângeri pe care Damila le-a suferit de când evoluează în eşaloanele superioare şi chiar prima de când antrenorul orădean a preluat destinele formaţiei (din luna ianuarie a acestui an). Simion a marcat în minu­tul 84, în urma unei acţiuni personale. Acesta a scăpat singur cu portarul Botaş, iar cu ajutorul unui şut expediat din interiorul careului mare a dus scorul la un neverosimil 4-1 în favoa­rea gazdelor de la CS Mioveni. Partida s-a încheiat cu acest rezultat, unul neaşteptat, având în vedere poziţiile pe care le ocupau cele două echipe înaintea etapei a VIII-a (Damila – locul al doilea; CS Mioveni – locul al treisprezecelea).

Miercuri, intermediară cu Unirea

Următorul joc pe care Damila Măciuca îl va susţine în campionatul ligii secunde (Seria Vest) va avea loc la mijlocul acestei săptămâni, atunci când Federaţia Română de Fotbal a programat etapa intermediară a aces­tui tur de campionat. Astfel, miercuri, 24 octombrie, cu începere de la ora 15.00, stadionul „Municipal” din Dră­gă­­şani va găzdui partida dintre Damila Măciuca şi Unirea Alba Iulia, un meci în care elevii lui Erik Lincar sunt obli­gaţi să câştige dacă vor să îşi menţină poziţia secundă (promova­bilă) pe care se clasează în acest moment.