CSM, „victimă” sigură la Arad!


faza_csmTot într-un joc contând pentru etapa a VIII-a din Seria Vest, CSM Râmnicu Vâlcea a pierdut la scor de neprezentare disputa de la Arad, în compania formaţiei UTA. Gazde­le au dominat încă din start jocul, ratând două şanse imense de a deschide scorul în minutele 15 şi 39 (prin Cornel Ene, respectiv Alin Gligor). Cu „doctorul” Laurenţiu Tudor în postura de antrenor principal pentru a doua oară în acest sezon, municipalii s-au putut lăuda după prima repriză doar cu o defensivă care a rezistat cât de cât în faţa alb-roşilor de la UTA, dovada constând în faptul că nu au primit gol.

Asemenea Damilei în partida de la Mioveni, şi CSM a pierdut jocul de la Arad tot în repriza secundă, „trezirea” gazdelor fiind dată (culmea!) din nou de arbitrul de centru care a dictat un penalty discutabil împotriva unei formaţii vâlcene. De această dată, „incriminatul” de la Arad s-a numit Zoltan Erdei din Slatina, acesta acordând cu uşurinţă o lovitură de pedeapsă în favoarea arădenilor, după un presupus henţ al mijlocaşului defensiv Thiandoum Daouda în propriul careu. Penalty-ul a fost transformat în minutul 56 de acelaşi Alin Gligor, cel care deschidea scorul cu o execuţie superbă, balonul poposind direct în vinclul porţii din dreapta lui Tufişi. Vâlcenii au încercat să iasă din angrenajul defensiv, acolo unde se baricadaseră pe parcursul primei reprize, dar cum e greu să faci ceva ce nu prea ştii, cele câteva firave faze de atac ale munici­pa­lilor s-au pierdut în preajma careului ară­dean.

Experimentatul atacant Cristian Silvă­şan a dus scorul la 2-0 în favoarea gazdelor, în minutul 63, în urma unui contraatac, iar din acest moment numele formaţiei învingă­toare nu a mai fost deloc un mister. Argenti­nia­nul Maximiliano Laso a marcat şi el în minu­tul 79, urcând ştacheta la 3-0 în favoa­rea „bătrânei doamne” a fotbalului româ­nesc, acesta fiind şi scorul final. În urma înfrângerii de la Arad, gruparea râmniceană rămâne fără nici măcar un singur punct câştigat din cele trei deplasări pe care le-a susţinut în acest sezon, ajungând din nou pe ultimul loc în clasamentul Seriei Vest, cu numai patru puncte acumulate.

Poli Timişoara, adversara din intermediară

Miercuri, 24 octombrie, cu prilejul etapei a IX-a (intermediară), pe Stadionul „Municipal” din Râmnicu Vâlcea va sosi ACS Poli Timişoara. Pentru fotbaliştii pregătiţi de Laurenţiu Tudor, disputa cu bănăţenii se anunţă una extrem de dificilă, ambele formaţii având nevoie de puncte, din motive cu totul diferite. Poli a fost „pe val” în ultimele runde, iar un succes la Vâlcea ar putea-o propulsa pe o poziţie promovabilă. În schimb, râmnicenii au nevoie de puncte pentru părăsi deloc îmbucurătorul loc paisprezece (ultimul) ocupat în clasamentul Seriei Vest. Startul partidei dintre CSM şi ACS Poli este programat pentru ora 15.00, accesul publicului spectator fiind permis, ca de obicei, în mod gratuit.