Damila rămâne fără gol marcat în Ungaria


DamilaFotbaliştii antrenaţi de Claudiu Niculescu au susţinut, sâmbătă, un nou meci de verificare la Gyula, oraşul maghiar în care alb-verzii desfăşoară un stagiu de pregătire. După ce, în prima partidă, disputată în data de 14 februarie, Damila a remizat „alb” cu Oroshaza, vâlcenii au înregistrat un nou rezultat de egalitate, la acelaşi scor (0-0), de această dată în compania unei formaţii din judeţul Bihor, CS Oşorhei, ocupanta locului secund în clasamentul seriei a cincea din Liga a III-a.

Chiar dacă şi-au dominat adversarii în meciul de sâmbătă, golul vâlcenilor s-a lăsat aşteptat până la ultimul fluier. Cele mai importante ocazii de a marca le-au avut mijlocaşul Codruţ Lircă (reluare cu capul, din careu, după o centrare de pe partea dreaptă), fundaşul Cătălin Pârvulescu (cu o semifoarfecă spectaculoasă din 7 metri) şi atacantul Adrian Codin (care, la fel ca şi în meciul cu Oroshaza, a luat la ţintă bara porţii adverse). Claudiu Niculescu a folosit pentru jocul cu CS Oşorhei următoarea „distribuţie” de start: Dragoş Geantă – Mihai Deaconescu, Ionuţ Stoica, Rareş Cucui, Eduard Stoica – Valentin Bărbulescu, Lucian Iordache, Codruţ Lircă – Adrian Popa, Bogdan Geantă şi Adrian Codin. Pe parcursul partidei, au mai intrat: Cătălin Pârvulescu, Octavian Popescu, Daniel Iancu, Cristi Cigan şi Graţian Smedescu.

Medrea: „Ambele echipe au făcut risipă de efort”

După finalul întâlnirii dintre FC Damila şi CS Oşorhei, directorul sportiv al clubului din comuna Măciuca, Bogdan Medrea, a declarat: „Meciul a fost unul de uzură, pe un teren desfundat, în care ambele echipe au făcut risipă de efort. Dacă în apărare nu am avut probleme, pe faza de atac nu am reuşit să marcăm, deşi am avut cel puţin trei-patru ocazii de gol. Putem vorbi şi despre o anumită stare de oboseală instalată, având în vedere faptul că băieţii au câte două antrenamente pe zi, iar joi au avut un alt joc de pregătire în care adversarul nu ne-a menajat deloc”.

Laurenţiu Niţu şi francezul Menassel, spectatori de lux în Ungaria

Meciul disputat sâmbătă de fotbaliştii de la Măciuca a fost urmărit din tribunele stadionului din Gyula de managerul companiei Damila, Laurenţiu Niţu. De asemenea, la partidă a asistat şi cea mai proaspătă „achiziţie” a vâlcenilor, francezul de 30 ani, Nasser Menassel. Acesta a fost însă menajat de antrenorul Claudiu Niculescu, având în vedere faptul că tocmai sosise în cantonamentul Damilei.