Damila a plecat în cantonamentul de la Brezoi cu 22 de fotbalişti


• „Melcu” a acuzat probleme medicale şi a rămas acasă
 

Componenţii lotului divizionarei secunde FC Damila Măciuca se află, în această perioadă, într-un stagiu de pregătire centralizată, organizat în oraşul Brezoi. Cantonamentul se va desfăşura pe o perioadă de şase zile (28 ianuarie – 2 februarie) şi va cuprinde antrenamente fizice şi tactice. Elevii lui Claudiu Niculescu vor avea toate condiţiile necesare de pregătire în oraşul de pe valea Lotrului, ei fiind cazaţi la un hotel nou-construit, care dispune de facilităţile necesare unui stagiu de pregătire: teren sintetic, sală de forţă, zonă de recu­perare etc.

Preşedintele FC Damila, Lucian Munteanu, s-a arătat foarte mulţumit de condiţiile pe care le-a găsit în acest stabiliment, declarând, pentru site-ul oficial al clubului, următoarele: „La Brezoi vom avea condiţii excelente de pregătire. Hotelul este nou construit şi are facilităţi specifice sportivilor de performanţă: zonă de recuperare, sală de forţă, teren sintetic. Vom avea la dispoziţie şi terenul cu iarbă din localitate şi ţin să-i mulţumesc primarului Robert Schell pentru disponibilitatea de care a dat dovadă. Am vizitat mai multe locaţii unde am fi putut să ne pregătim, atât în judeţul Vâlcea, cât şi în judeţul Sibiu, dar ceea ce am găsit aici, la Brezoi, este incomparabil mai bun. Claudiu Niculescu a fost şi el încântat, atât de zona pitorească, cât şi de condiţiile şi dotările oferite de hotel”.

Lotul de jucători cu care antrenorul principal de la FC Damila, Claudiu Niculescu, a ales să facă deplasarea la Brezoi este compus din 22 de fotbalişti. Printre aceştia se regăsesc atât jucători din „vechea gardă”, care au pus umărul la promovările echipei (din Liga a IV-a în a III-a, şi din Liga a III-a în a II-a), dar şi jucătorii veniţi recent, pe care fostul dinamovist, actualmente pe banca Damilei, îi testează pentru a se decide dacă îi va păstra sau nu pentru returul campionatului. Din lotul care efectuează cantonamentul la Brezoi fac parte: 3 portari (Florin Matache, Dragoş Geantă, Paul Botaş), 6 fundaşi (Samson Nwabueze, Ionuţ Stoica, Eduard Stoica, Mihai Deaconescu, Cătălin Pârvulescu, Alexandru Floarea), 7 mijlocaşi (Graţian Smedescu, Lucian Iordache, Daniel Iancu, Codruţ Lircă, George Roşca, Octavian Marinescu, Ovidiu Popescu) şi 6 atacanţi (Bogdan Geantă, Albert Voinea, Adrian Codin, Adrian Popa, Adrian Bălan, Ovidiu Mihai). Claudiu Niculescu nu se va putea baza în aceste pregătiri pe mijlocaşul Iosif Melcea. „Melcu” a acuzat probleme medicale şi nu va face deplasarea la Brezoi.

Stagiul de pregătire se va finaliza cu trei partide amicale, componenţa lotului cu care Damila va aborda returul ligii secunde urmând să se definitiveze după cel de-al cantonament, care va avea loc tot în Brezoi, la acelaşi stabiliment, în perioada 11 – 22 februarie.

Lista meciurilor de pregătire

SCM Argeşul – FC Damila (2 februarie, ora 12.00, pe sinteticul din „Trivale”);

FC Damila – FC Hunedoara (6 februarie, ora 12.00, stadion „Oltchim”);

FC Damila – CS Apă Craiova (9 februarie, ora 12.00, stadion „Oltchim”).